Felcsúton lőtt nekünk négyet, Portugáliában is veszélyes lehet

Portugal Training and Press Conference Action Sport Alvalade Stadium Arouca Campeonato do Mundo FIFA 2018 City Football FIFA GAME General News Getty Latvia Letonia News NurPhoto OEIRAS Portugal Soccer Soccer Match Soccer Team Sporting Sports TEAM
Portugals forward Andre Silva during Portugal's National Team Training session before the 2018 FIFA World Cup Qualifiers matches against Latvia at FPF Cidade do Futebol on November 10, 2016 in Oeiras, Portugal. (Photo by Bruno Barros / DPI / NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A 2016-os Európa-bajnokság döntője óta egy picit sem gyengült a szombaton Magyarország ellen Lisszabonban pályára lépő portugál válogatott, sőt talán erősödött is. A nagy tornák selejtezőit rendre gyengén kezdő déliek a 2018-as világbajnokság kvalifikációját is vereséggel indították, de azóta meggyőző teljesítménnyel tömték ki verhető ellenfeleiket. Megnéztük, mennyit változott az Eb-győztes kerete a nyár óta, és kik azok az új arcok, akikre a magyar válogatott játékosainak oda kell figyelniük.

Hogyan szerepelnek az Eb-döntő óta?

A franciaországi Eb-győzelem óta a portugálok öt mérkőzést játszottak, ebből négyet megnyertek. Egy igazán komoly meccsük volt, azt Svájcban elveszítették 2-0-ra. Emellett legyőzték felkészülési mérkőzésen Gibraltárt (6-0), illetve további három vb-selejtezőn Andorrát (6-0), Feröert (6-0) és Lettországot (4-1).

Fernando Santos válogatottja nem lett gyengébb az Eb-győzelem óta Forrás: NurPhoto/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

A gyenge ellenfeleket tehát megszórták, míg a szervezetten futballozó svájciakkal meggyűlt a bajuk. A magyar csapat valahol a kettő között helyezkedik el, a vb-selejtezős csoportunkban hibátlan teljesítménnyel élen álló Svájc Budapestről szintén három ponttal távozott, de nem volt könnyű dolguk.

A B csoport második helyén Portugália áll három győzelemmel, Magyarország a harmadik két győzelemmel és egy döntetlennel.

A selejtezősorozat eddigi négy fordulójában a magyar és a portugál csapat is 3-3 gólt kapott, a mieink mindet Svájctól, szombati ellenfelünk kettőt Svájctól és egyet a lettektől. A szerzett gólok tekintetében viszont ránk dupláznak Cristiano Ronaldóék (16-8).

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Anglia 3 2 0 1 9-2 7 7
GY
D
GY
2.
USA 3 1 0 2 2-1 1 5
D
D
GY
3.
Irán 3 1 2 0 4-7 -3 3
V
GY
V
4.
Wales 3 0 2 1 1-6 -5 1
D
V
V