Levélben figyelmezteti Rosztovba utazó szurkolóit a Manchester United

TOPSHOTS Horizontal EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOOTBALL SPORTS FAN ILLUSTRATION VIOLENCE IN SPORT HOOLIGAN
A man throws a chair as a small group of Russian men provoke a group of England supporters in the centre of Lille, on June 14, 2016, three days after Russia and England football fans clashed in the southern French city of Marseille during the Russia vs England, group B, Euro 2016 match. / AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
Az FK Rosztov elleni Európa Liga-nyolcaddöntőre készülő Manchester United levélben figyelmeztette az utazás veszélyeire az útra kelő angol szurkolókat.

Mint az a klub által a jeggyel bíró drukkereknek kiküldött levélben áll, akkor járnak el a legjobban, ha szinte észrevétlenek maradnak Oroszországban.

Lehetőség szerint csak azt a két utcát használjátok a mérkőzés előtt, amit erre a célra biztosít a rendőrség."

Nyári emlék Marseille-ből, a tavalyi foci-Eb-ről Forrás: AFP/Leon Neal

A levélben azt is leírják, hogy elsősorban nem a rosztovi drukkerektől kell tartani, hanem azoktól a kelet-európai huligáncsoportoktól, amelyek számára komoly hívószó a Manchester United neve, illetve szurkolóinak - nem feltétlenül jó - híre.

Emlékeztetnek a tavaly nyári franciaországi Európa-bajnokságon, különösen a Marseille-ben történtekre, amikor a szervezett orosz huligáncsoportok szisztematikusan keresték az összecsapás lehetőségét az angolokkal.

De nem kell ennyire messzire visszatekinteni: a napokban már üzentek az orosz huligánok Angliába, miszerint a 2018-as világbajnokság idején komoly verésekre számíthatnak. Nyilvánvalóan ennek egyfajta felvezetését láthatják huligánok a magyar idő szerint csütörtökön 19.00 órakor kezdődő találkozóban is.