Vágólapra másolva!
A Dinamo Kijevbe igazolt Kádár Tamás nem törődik a rosszmájú kritikákkal, és bár a beilleszkedése még nem zökkenőmentes az ukrán csapatnál, de szerinte jó helyre került, az edzések jóval több fizikai igénybevétellel járnak, mint Lengyelországban.

"Az edzőközponthoz közel sikerült lakást találnom, ami Kijev külvárosában van - kezdte a Borsnak a 37-szeres magyar válogatott védő. - Mindenképpen itt szerettem volna élni, mert nem jó, ha elkésel a tréningekről. Az otthonom olyan komplexumban van, ahol több csapattársaim is él, ők ajánlották."

Kádár Tamásnak még kell egy kis idő Dinamo Kijev Forrás: fcdynamo.kiev.ua

Kádárnak kell még egy kis idő a beilleszkedéshez. "A nyelvi nehézség okozza a problémát.

Ez kicsit nehezíti a beilleszkedésemet. Próbálom minél gyorsabban elsajátítani a nyelvet, ám az ukrán nem olyan könnyű. Nyelvórákra még nem tudtam elmenni, de tervezem."

Kádár szerint elég pörgősek Ukrajnában az edzések, fizikálisan próbára teszi. "Lengyelországban könnyebb edzések voltak" – fogalmazott a magyar védő, aki nem törődik a korábbi ukrán válogatott, Viktor Leonenko kritikájával, miszerint a Dinamónak nem volt szüksége rá.

"Leonenko nyilatkozata nem igazán fedi a valóságot. Nem vagyok kétméteres, mint ahogy állította, és több poszton is tudok játszani, de ebbe nem szeretnék belemenni. Szólásszabadság van, mindenki elmondhatja a véleményét."

A Dinamo Kijev 19 forduló után a második helyen áll az ukrán bajnokságban 40 ponttal a toronymagasan vezető, 53 pontos Sahtar Donyeck mögött.