José Mourinho előtt nincsenek titkok

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - MANCHESTER UNITED v MIDDLESBROUGH ANGLETERRE CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP ENGLAND FOOT FOOTBALL league MANCHESTER MIDDLESBROUGH PREMIER Soccer SPORT UNITED
Aitor Karanka, Middlesbrough manager and Jose Mourinho, manager of Manchester United during the Premier League match between Manchester United and Middlesbrough played at Old Trafford, Manchester, England, on December 31, 2016 - Photo Philip Oldman / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
José Mourinho számára nem csak a Manchester United élete nyitott könyv, de például azt is tudja, hogy kik buktatták meg egykori madridi segítőjét Middlesborough-ban.

Az aktuális Premier League-forduló előtt a Manchester United pénteki - az Európa Liga-meccs miatt ezúttal nem csütörtökön volt - sajtótájékoztatóján a portugál tréner ezúttal is a szokott őszinteséggel válaszolt az újságírók kérdéseire.

Így egybek között azon háborgott több felvonásban is, hogy - szemben a többi európai bajnoksággal - a PL egyáltalán nem támogatja az európai kupákban szereplő klubokat. Nem csak a Unitedet, hanem egyetlen angol csapat sem kap segítséget. És, igen, a MU-ra vár a legkeményebb hajrá.

José Mourinho pontosan tudja, hogy kiknek köszönheti barátja, Aitor Karanka, hogy most nincs munkája Forrás: DPPI/Philip Oldham

"Az elmúlt hat hétben tizenegy meccset játszottunk. És valóban jóval nehezebb dolgunk lesz, mint az előttünk lévő öt csapatnak, hiszen, a Chelsea egyáltalán nem szerepelt az európai kupákban, a többiek pedig már mind kiestek. Úgyhogy elárulhatná valaki, hogy miért kell nekünk vasárnap délben játszanunk?

Kelhetünk hétkor, hogy reggeli után máris buszra üljünk, mert délben meccsünk van."

Méghozzá annak a Middlesborough-nak az otthonában, amelyik a héten rúgta ki edzőjét, a spanyol Aitor Karankát. A szakember neve azért is kerülhetett elő, mert Mourinho madridi munkálkodása idején ő volt a portugál asszisztense, és azóta is nagyon jóban vannak.

- mondta az utolsó kérédésre válaszolva ravasz mosollyal a szája sarkában.