Mit adnak vajon tizenhárommillió forintért az El Clásicón?

FOOTBALL photography SPORT
Cristiano Ronaldo of Real Madrid and Lionel Messi of FC Barcelona, with Andre Gomes (behind) during the Liga match between FC Barcelona and Real Madrid played at the Camp Nou, Barcelona, Spain, on December 3, 2016 - Photo Bagu Blanco / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Hétfőn indul a jegyértékesítés mindenki előtt nyitott fordulója a július 29-én Miamiban sorra kerülő Barcelona-Real Madrid találkozóra. Az érdeklődés nyilvánvalóan óriási, és a jegyárakat is ehhez igazították a viszonteladók.

A La Liga, egyben az európai, sőt még tovább megyünk, a világfutball két óriásának mérkőzése a Nemzetközi Bajnokok Kupája (International Champions Cup) sorozat amerikai felvonásának legnagyobb attrakciója lesz. A szervezők joggal várnak teltházat Miamiban a Hard Rock Stadiumban.

És ezen várhatóan az sem fog változtatni, hogy a jegyhez csak csillagászati árakon lehet jutni. Ha eddig összehúzott szemöldökkel nézte volna az Arsenal oly' sok kritikát kapó árszabását, akkor most kapaszkodjon meg. A BeIn Sports szétnézett a március 20-án kezdődő nyilván értékesítés előtt - pénteken már volt egy elővételes kör - és azt találta, hogy a legnagyobb viszonteladó, a StubHub nem volt szívbajos az árképzésnél.

Mennyi?! Ennyi pénzt talán még ők sem adnának, hogy lássák saját magukat Forrás: DPPI/ Bagu Blanco

Ezek szerint a legolcsóbb jegyek 470 dollárba (kb. 130 ezer forintba) kerülnek, de ezért a pénzért csak a kakasülőre ülhetünk a kapu mögött. Nyugalom, azért 1000 dollár (kb. 287 ezer forint) alatt is lehet már jobb helyre szóló jegyet kapni, de, aki igazán ad magára, az

kigombolja a pénztárcát, és nem sajnál 3, 5 vagy akár 7000 dollárt (862 ezer - 2 millió forint)

sem, hogy igazán jól láthassa Lionel Messi cseleit és Cristiano Ronaldo combizmát a 72 Club All Inclusive vagy a Hyunday Club nevű helyekről.

Persze van még ennél is tovább: a nyilvános árlistán a Media Sideline (9999 dollár) és a Lower FC Barcelona Supporters 129 (10398 dollár) helyek a legdrágábbak, ezek 3 millió forintot kóstálnak. A BeIn Sports információi szerint azonban vannak olyan jegyek, amelyeket már "fel sem mernek" tűntetni az értékesítési oldalon: az Upper Corner 342 számú helyről 45 849 dollárért (kb. 13,2 millió forint) lehet gyönyörködni a csodálatos játékban.