James bemutatott a kolumbiai újságíróknak

James Rodriguez, foci
Colombia's midfielder James Rodriguez gestures toward the journalists before a training session at the Colombian football Federation in Bogota on March 25 2017 ahead of their FIFA World Cup South American qualifier football match against Ecuador. / AFP PHOTO / Luis Acosta
Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal a kritikus cikkekre reagált középső ujjának bemutatásával James Rodriguez, a kolumbiai labdarúgó-válogatott játékosa, akinek kézmozdulatáról az AFP fotót is készített a bogotai edzőtáborban. A kolumbiai szövetség nem reagált az esetre.

Az AFP hírügynökség fotóján az látszik, hogy a Real Madrid játékosa a kolumbiai labdarúgó-szövetség irodájának emeleti ablakából a középső ujját mutatja a pálya felé, ahol három fotós és két riporter dolgozott és készített interjúkat más futballistákkal.

Az El Tiempo újságírója, Gabriel Meluk az ártatlanság vélelmét fenntartva úgy nyilatkozott, nem biztos abban, hogy James az újságíróknak címezte a kézmozdulatot, de „igen, mi ott voltunk a pályán".

James Rodriguez mozdulata Forrás: AFP/Luis Acosta

Meluk az írásában magyarázatot kért a kolumbiai válogatott sajtófőnökétől, de nem kapott választ.

Kolumbia négy napja 1-0-ra verte Bolíviát úgy, hogy a 83. percben James büntetőt hibázott, de a kapusról kipattanó labdát végül belőtte a kapuba. A 13 forduló után 21 pontjával a 4., még továbbjutó helyen álló együttes kedden az egy ponttal mögötte álló Ecuador otthonába látogat.