Vágólapra másolva!
Fernando Santos portugál szövetségi kapitány a szombati világbajnoki selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón a magyar csapatból nem emelt ki senkit, mondván, a csapategység a mieink igazi fegyvere. Bernd Storckot felkészült és okos edzőnek tartja, és kemény, harcos meccsre számít, de, mint mondja, ellentétben a lyoni találkozóval ezúttal nem lesz rajtuk akkora nyomás, így aztán egy egészen más találkozóra számíthatunk majd.

A szombati Portugália-Magyarország világbajnoki selejtező előtt mindkét válogatott utolsó hivatalos sajtóeseményét tartotta, illetve tartja szombaton. A sort helyi idő szerint délben a portugálok nyitották. Az Európa-bajnok válogatottat Fernando Santos szövetségi kapitány és a Cagliari középső védője, Bruno Alves képviselte.

A védő méltányolható udvariassággal leszögezte, hogy kemény mérkőzést vár, amelyik mindkét gárdának egyformán fontos lesz, hiszen mindkét válogatottnak a vb-részvétel a célja.

Bruno Alves és Fernando Santos egyaránt kemény meccsre számít Forrás: Origo

"A magyar csapat hasonlóan fog játszani, mint az Európa-bajnokságon. Keményen fognak védekezni, és várhatóan az azokból indított kontrákkal próbálkoznak majd. Nagy iramú, intenzív mérkőzésre számíthatunk.

A kapitányunk azt mondja, egyszerű játék a foci, ne kapjunk gólt, mi viszont rúgjunk. Ezt fogjuk szem előtt tartani."

Nem követik el újra a lyoni hibákat

Fernando Santos, a válogatottat az elmúlt nyáron Európa-bajnoki címig vezető szövetségi kapitány is arról a bizonyos, 3-3-ra végződő mérkőzésről kapta a legtöbb kérdést a sajtótájékoztató elején.

"A lyoni meccs nem volt egy tipikus, a portugál válogatottra jellemző mérkőzés - mondta Santos. - A magyar csapat akkor egészen más lelkülettel tudott játszani, hiszen nem volt rászorulva a győzelemre.

A holnapi meccs viszont biztos, hogy más lesz ebből a szempontból.

Elemeztük az Eb-meccset, megnéztük, hol hibáztunk, és igyekeztünk azokat a hibákat kijavítani. Tisztában vagyunk vele, hogy csak akkor tarthatjuk életben a céljainkat, ha nyerünk, de azt is jól tudjuk, hogy a magyaroknak is ugyanez a tevük. Nem számítok könnyű mérkőzésre."

Arra a kérdésre, hogy milyen magyar válogatottat vár, elmondta, hogy a keretben történt cserék ellenére egy hasonló stílusban és felfogásban focizó ellenfélre számítanak.

"A saját, Bernd Storck kapitány alatt jól begyakorolt taktikákukat fogják játszani, ami Franciaországban nagyon eredményes volt. Láttuk a magyar válogatott négy selejtezős mérkőzését, nagy változást a játékukban nem tapasztaltunk az Európa-bajnoksághoz képest ezeken a meccseken.

Erre egyébként felhívtam a játékosaim figyelmét is."

Az Origo azon kérdésére, hogy a magyar csapatból kinek a játéka okozhatja majd a legtöbb gondot a portugáloknak, részben kitérő választ kaptunk.

"Habár, elhihetik, jól ismerem a magyar keretet, mégsem szeretnék egyes játékosokat kiemelni, ahogy ezt egyébként a saját csapatom esetében sem szoktam megtenni. Ellenfelünk legnagyobb ereje a szervezettsége és az egységessége a legerősebb fegyvere."

A magyar csapat sajtótájékoztatója lisszaboni idő szerint 18 órakor kezdődik, ezt követően koszorúzza meg a küldöttség Fehér Miklós és Guttmann Béla Luz Stadionban található szobrát, majd Bernd Storck egy villanyfényes átmozgató edzést vezényel a keretnek a szombati mérkőzés helyszínén.