EL-sorsolás: elkerülte a topligásokat a ManUnited

Zlatan Ibrahimovic, Manchester United , foci
Zlatan Ibrahimovic of Manchester United shows a look of frustration during the UEFA Europa League Round of 32 First Leg match between Saint Etienne and Manchester United played at Stade Geoffroy-Guichard, Saint Etienne, France, on February 22. 2017 - Photo Kieran Mcmanus / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Örülhet a kemény menetrendre panaszkodó José Mourinho, csapata, a Manchester United ugyanis a belga Anderlechttel került össze az Európa Liga negyeddöntőjében.

A két együttes között rendkívül nagy különbségű párharc zajlott az 1956/57-es Bajnokcsapatok Európa-kupája selejtezőjében: az idegenbeli 2-0-s siker után a Vörös Ördögök hazai pályán 10-0-ra győzték le a belga együttest. Ugyanakkor az eddigi hat párharc mérlege döntetlen, mindkét csapat háromszor jutott tovább.

Nem lesz címvédés

Ha a Manchester United elverekszi magát az Európa Liga döntőjéig, kemény sorozatot kell végigcsinálnia. Ebben az esetben április 9. és május 13. között 10 mérkőzésen kellene helytállnia egyebek mellett olyan csapatok ellen, mint a Chelsea, az Arsenal vagy a Tottenham.

Zlatan Ibrahimovic Forrás: DPPI/Kieran Mcmanus

Az elmúlt három kiírás győztese, a Sevilla a Bajnokok Ligájában indult, ahol a nyolcaddöntőben búcsúzott, így címvédésre nem kerülhet sor idén az Európa Ligában.

Az első mérkőzéseket április 13-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A sorozat fináléjának május 24-én a svédországi Solna ad majd otthont.

A negyeddöntő párosítása (az első meccseken az elöl állók lesznek a házigazdák):
RSC Anderlecht (belga)-Manchester United (angol)
Celta Vigo (spanyol)-KRC Genk (belga)
Ajax (holland)-Schalke 04 (német)
Olympique Lyon (francia)-Besiktas (török)

Az EL további menetrendje:
negyeddöntő:
első mérkőzések: 2017. április 13.
visszavágók: 2017. április 20.

elődöntő:
első mérkőzések: 2017. május 4.
visszavágók: 2017. május 11.

döntő:
2017. május 24., Solna