Vágólapra másolva!
A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll a Diósgyőr ellen 2-1-re megnyert Magyar Kupa-meccs után a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Kleinheisler Lászlót és Botka Endrét is sérülten kapta vissza Bernd Storcktól, a válogatott szövetségi kapitányától, ezért sem játszhatott egyikük sem a DVTK ellen.

"Botka Endre a Honvéd elleni meccsen megsérült, az Újpesten ellen játszott, de le kellett cserélni, az orvos eltiltotta a játéktól – kezdte a monológot Thomas Doll. – Vasárnap elutazott a válogatotthoz, előtte szombaton a Haladás ellen nem játszott, nem is volt a Fradi keretének a tagja, majd

a válogatottnál az egész hét során teljes edzésprogramot hajtott végre.

Edzett vasárnap, hétfőn, kedden kétszer, majd szerdán és csütörtökön is, ráadásul utóbbi edzésen egy az egy elleni párharcokat gyakoroltak. A nulláról indult, de száz százalékon kellett pörögnie. A válogatott részéről nem volt semmilyen egyeztetés az ő állapotáról, ez egy kicsit bosszant."

Doll őszinte kritikát fogalmazott meg Forrás: MTI/Kovács Tamás

Doll szerint elfogadhatatlan, hogy a válogatottnak odaadják azokat a játékosokat, akik nem játszanak a Fradiban sérülés miatt, erre ott teljes értékű edzésmunkát végeznek.

"Németországból úgy emlékszem, hogy a válogatott és a klubok ilyenkor egyeztetnek egymással. A magyar válogatott szövetségi kapitánya ugyanabból az országból jött, ahonnan én.

Storck (háttérben) túledzette a fradistákat? Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kleinheisler László eltiltás miatt nem játszhatott Portugália ellen, ennek ellenére a válogatottba meghívta őt Bernd Storck.

Kleinheisler (fehérben) is sérülten jött vissza Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Kleinheisler a válogatottnál panaszkodott az U21-es csapat elleni edzőmeccs előtt, hogy fáradtságot érez az izmaiban, mégis kétszer harminc percet játszott, a következő négy-öt napra így kiesett az edzésprogramból.

Ezt egy kicsit könnyelműnek tartom.

Ez a sztori nem Thomas Dollról szól, hanem a Ferencvárosról, és arról, hogy a játékosok elutaznak a válogatotthoz, majd sérülten érkeznek vissza. Ha közösen dolgozunk, és egy irányba tartunk, akkor ezt máshogy is lehetett volna intézni."

A teljes sajtótájékoztató (Doll kritikája az 5. percnél kezdődik):