BL- és vb-győztes szupersztár lesz Nikolics csapattársa

Germany vs. Finland FOOTBALL soccer
Germany's team celebrating Bastian Schweinsteiger after the 2:0 victory at the international soccer match between Germany and Finland at the stadium at Borussia-Park in Moenchengladbach, Germany, 31 August 2016. PHOTO: INA FASSBENDER/dpa
Vágólapra másolva!
Bastian Schweinsteiger elhagyja a Manchester Unitedet, és az MLS-ben szereplő Chicago Fire-hez igazol – jelentette be a klubra hivatkozva a Chicago Tribune. Ez azt jelenti, hogy a Németországgal 2014-ben világbajnoki címet nyerő klasszis Nikolics Nemanja csapattársa lesz.

A Bayern Münchent 17 éven át szolgáló, a bajor sztárcsapattal mindent megnyerő, majd 2015-ben a Premier League-ben szereplő Manchester Unitedhez igazoló Schweinsteigert egy ideje már figyeli a Chicago, 2016 novemberében látták tárgyalni a németet a klub menedzserével, Veljko Paunoviccsal, aki Nikolics leigazolásában is főszerepet játszott.

Schweinsteiger felesége a teniszezéstől decemberben visszavonult Ana Ivanovic Forrás: AFP/Glyn Kirk

A 32 éves német középpályás a jövő héten csatlakozhat tengerentúli társaihoz, már csak a vízumot kell megkapnia, és az orvosi vizsgálaton átesnie. Szerződése egy évre, a 2017-es szezonra szól, opcionálisan meghosszabbítható.

A játékos fizetése 4.5 millió dollár lesz.

Schweinsteiger 2015-ben szerződött Manchesterbe, José Mourinho érkezésével azonban a 2016–2017-es szezonra teljesen kegyvesztetté vált, augusztus óta összesen 4 mérkőzésen 134 percet futballozott a csapatban.

A portugál menedzser nyíltan közölte a némettel, hogy nem számít rá, időközben a tartalékokhoz is száműzte, de Schweinsteiger tovább küzdött a helyéért. Egészen eddig.

Nem lett sikertörténet a manchesteri kalandból Forrás: DPPI/Matt West

„A karrierem során mindig azokat a lehetőségeket kerestem, ahol valami nagyszerűt vihetek véghez. A Chicago Fire is pontosan ilyen. Meggyőző és csábító volt az a projekt és filozófia, amelyet a vezetők felvázoltak nekem, bízom benne, hogy a klub segítségére lehetek a jövőben" – idézi a Tribune Schweinsteigert.

A Chicago közepesen kezdte a 2017-es MLS-szezont, három mérkőzésen négy pontot szerzett, legutóbb 4-0-ra kapott ki a ligaújonc Atlanta Unitedtől. Nikolics Nemanja eddig egy gólt szerzett a bajnokságban, a Real Salt Lake ellen a második játékhéten.