Német–spanyol csúcsmeccs a BL negyeddöntőjében

fbl Horizontal
Liverpool football legend and UEFA Champions League Final Ambassador Ian Rush shows a piece of paper bearing the name of Real Madrid CF during the quarter-final draw for the UEFA Champions League football tournament at the UEFA headquarters in Nyon on December 17, 2017. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
Vágólapra másolva!
A svájci Nyonban kisorsolták a 2016–2017-es Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításait.

Két csúcsmeccset is kaptunk a negyeddöntőben Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A BL-negyeddöntő párosítása:
Atlético Madrid–Leicester City
Borussia Dortmund–AS Moanco
Bayern München–Real Madrid
Juventus–Barcelona

A párosításban elöl szereplő csapatok kezdik hazai pályán a párharcot, tehát az Atlético Madrid, a Dortmund, a Bayern München és a Juventus.

A negyeddöntő lebonyolítása:
április 11., kedd:
Dortmund-Monaco
Juventus-Barcelona
április 12., szerda:
Alético Madrid-Leicester City
Bayern München-Real Madrid
április 18., kedd:
Leicester City-Atlético Madrid
Real Madrid-Bayern München
április 19., szerda:
Monaco-Dortmund
Barcelona-Juventus

A BL-menetrend legfontosabb dátumai:
Negyeddöntő: április 11–12. és április 18–19.
Elődöntő sorsolása: április 21.
Elődöntő: május 2–3. és május 9–10.
Döntő: június 3.

Dani Alves a Barca, Ancelotti a Real ellen

A Barcelona és a Juventus összecsapásával megismétlődik a 2015-ös BL-döntő, akkor a katalánok nyertek 3-1-re.

Dani Alves lehet a párharc legérdekesebb főszereplője, a Juventus brazil hátvédje nyolc éven át volt a Barcelona játékosa, most volt klubja ellen bizonyíthat, az elválás egyébként sem sikerült barátságosra.

Dani Alves visszatér Barcelonába, ellenfélként Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

Dani Alves a sorsolás előtt úgy nyilatkozott, hogy mindenképp el akarja kerülni a Barcát. Csapattársa, Leonardo Bonucci viszont konkrétan Luis Enrique csapatát kérte, mert bosszút akar állni a két éve elveszített fináléért.

A Barca egyébként a mostani BL-szezon leghatékonyabb támadósora (26 találattal), a Juventusé pedig a legjobb védelem, az olaszok összesen két gólt kaptak nyolc mérkőzésen.

A negyeddöntő kiemelkedő összecsapása egy igazi BL-klasszikus, a Bayern München és a Real Madrid találkozója. Érdekesség, hogy a bajorokat irányító Carlo Ancelotti 2014-ben még a Real Madriddal nyert Bajnokok Ligáját, a spanyolokat pedig most az a Zinedine Zidane vezeti, aki akkor Ancelotti segédedzője volt, 2016-ban viszont már vezetőedzőként hódította el a trófeát a királyi alakulattal.

A Bayern München a legutóbbi három BL-szezonban mindig az elődöntőben esett ki. A két csapat 22 alkalommal játszott egymás ellen, ebből kilencszer a Real, tizenegyszer a Bayern nyert, kétszer született döntetlen.

Ancelotti vs. Zidane, mester tanítványa ellen a Bayern–Real párharcban Forrás: AFP/Franck Fife

Meglepő, de az Atlético Madrid és a BL-ben a debütáló szezonjában rögtön a negyeddöntőig jutó Leicester City nem először találkozik nemzetközi kupasorozatban. Az Európa Liga elődjében, az UEFA-kupában összemérték erejüket az 1997–1998-as szezonban, összesítésben a spanyolok jutottak tovább 4-1-gyel. A KEK-ben is összefutottak egyszer, az 1961–1962-es idényben, akkor is a spanyolok bizonyultak jobbnak (3-1).

A Leicesternek talán ez volt a legrosszabb forgatókönyv.

A Sevilla ellen eredményesen kontrázó angoloknak jobban jött volna egy támadóbb felfogású együttes, amely nem jut el kétévente a döntőig.

A gólgazdag csatát ígérő Dortmund–Monaco párharcra korábban még nem volt példa az európai kupákban.

Mit mondanak a bukmékerek?

A Barca hiába esett ki majdnem a nyolcaddöntőben, a brit fogadóirodák szerint Messiéké a sorozat legesélyesebb csapata (3.8-szoros szorzó). A második legkisebb oddsot a Bayern győzelmére kínálják (4.15), a Real Marid harmadik (6.50), az Atlético negyedik helyen áll (7.00).

A Juventus végső sikere már 10-szeres pénzt fizet, akárcsak a Dortmundé. A Monaco (15.00) és a Leicester City (51.00) végső sikere fizet a legtöbbet.

Szavazzon!

Melyik meccset várja a legjobban?