Vágólapra másolva!
Szerda este az AS Monaco-Manchester City és az Atlético Madrid-Bayer Leverkusen összecsapások lefújása után végleges lesz a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnye. A nyolcaddöntő utolsó két mérkőzésének alakulását nyomon követheti a megújult Origo Sport másodpercenként frissülő Livescore alkalmazásával.

Újabb sokgólos thriller?

A Monaco és a Manchester City csatája már a BL-nyolcaddöntők sorsolásakor is az egyik legjobb párharcnak ígérkezett. Az első mérkőzés igazolta a várakozásokat, a végletekig izgalmas első kilencven perc során a Monaco Radamel Falcao vezetésével 2-1-re és 3-2-re is vezetett, de a hajrában fordított a Manchester City és 5-3-ra nyert, így kétgólos előnyről várhatja a visszavágót.

Hátrányból előny: Agüero és Sané góljai nyertes helyzetbe hozták a ManCityt Forrás: AFP/Oli Scarff

Gólokból vélhetően a ma este sem lesz hiány,

hiszen a Monaco az európai topligák leghatékonyabb támadógépezete, Leonardo Jardim együttese csak a bajnokságban 84 gólt szerzett, átlagban 2.98-at mérkőzésenként. A Pep Guardiola irányította Manchester City szintén garancia a támadófocira.

Guardiola nem is lehet nyugodt. „Ha van olyan csapat, amely ezer vagy millió gólt tud szerezni egy mérkőzésen, akkor az a Monaco" – nyilatkozta a Manchester City katalán menedzsere az első mérkőzést követően.

A BL történetében eddig 13 alkalommal fordult elő, hogy egy csapat négy vagy több gólt szerezzen az első mérkőzésen. Ebből 11 csapat jutott tovább. A két kieső egyike a Real Madrid volt, amely a 2003-2004-es szezonban hazai pályán 4-2-re nyert, de a visszavágón 3-1-re kikapot. Na ki volt az ellenfél? Az AS Monaco.

Kattintson élő eredménykövetőnk megnyitásához!

Origo Sport: minden fontos eredmény élőben Forrás: Origo

Minden a spanyolok mellett szól

A szerda este másik mérkőzésén az Atlético Madrid több mint megnyugtató előnyből várhatja a Leverkusen elleni visszavágót, hiszen idegenben 4-2-re nyert Diego Simeone együttese, amely 2014 óta kétszer jutott el a Bajnokok Ligája fináléjáig, de mindkétszer vereséget szenvedett a Real Madridtól.

Nem meglepő, hogy eddig egyetlen csapat sem esett ki olyan kieséses párharcban a sorozatban, amely az idegenbeli első mérkőzésen négy vagy több gólt szerzett.

Griezmann lefocizták Leverkusenben a Bayert, 3-0-ra is vezettek Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A Leverkusen ötödik alkalommal van ott a nyolcaddöntőben. Eddig csak egyszer jutott tovább, a 2001-2002-es idényben, akkor viszont a döntőig jutott, a Bayert szintén a Real Madrid állította meg.

A németeknek legalább három gólt kell szerezniük a továbbjutáshoz, aggasztó rájuk nézve, hogy legutóbbi 31 idegenbeli BL-mérkőzésükön ez egyszer sem sikerült. Tovább nehezíti a helyzetüket, hogy

az Atlético Madrid legutóbbi nyolc hazai pályán játszott BL-mérkőzésén összesen egy gólt kapott.

Mi lesz ma a tévében?

A hazai televíziók szerdai sportkínálatát a labdarúgás mellett alpesi sí világkupa, kosárlabda, kerékpár és tenisz színesíti. A tenisz mérkőzések alakulását szintén élőben követheti az Origo Sport Livescore alkalmazásával.

M4 Sport
20.30: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, AS Monaco-Manchester City

Sport 1
20.00: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, Atlético Madrid-Bayer Leverkusen

Sport 2
12.00: Lósport, futam

Sport M
15.15 és 17.15: Lósport, futam

Eurosport 1
14.15: Északi sí, világkupa, Trondheim
16.15: Alpesi sí, világkupa, férfi lesiklás, Aspen
17.45: Alpesi sí, világkupa, női lesiklás, Aspen

Eurosport 2
15.00: Kerékpár, Nokere Koerse, Belgium
17.30: Síugrás, világkupa, Trondheim
20.00: Kosárlabda, Európa Kupa

Digisport 1
19.00: Tenisz, ATP-torna, Indian Wells

Digisport 2
21.00: Tenisz, WTA-torna, Indian Wells
3.00 (csütörtök): Tenisz, WTA-torna, Indian Wells

Spíler TV
3.00 (csütörtök): Jégkorong, NHL, alapszakasz, Anaheim Ducks-St. Louis Blues