110 millióért sem eladó a francia foci új csatárcsillaga

Horizontal
France's forward Kylian Mbappe (L) and France's defender Layvin Kurzawa react during a training session in Clairefontaine, near Paris, on March 21, 2017, as part of the team's preparation for the upcoming World Cup 2018 qualifiers. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben rengeteg szó esik a francia bajnokságban éllovas és BL-negyeddöntős AS Monacóról. Nem véletlenül, a hercegség csapata látványos támadófutballjával rengeteg új rajongót szerzett magának Európa szerte. Leonardo Jardim vezetőedző fiatal és tehetséges futballistái közül az egyik legnépszerűbb Kylian Mbappé.

A mindössze 18 éves csatár a héten meghívót kapott Didier Deschampstól a felnőtt francia válogatottba. A szövetségi kapitány döntése nem meglepő, Mbappé a szezonban 32 mérkőzésen 19 gólnál és 11 gólpassznál tart. Ami még ennél is jobban mutat: minden sorozatot figyelembe véve 88 percenként talál a hálóba.

A francia válogatottban is bizonyíthat a Monaco csatárcsillaga Forrás: AFP/Franck Fife

Ez még nem minden: a Manchester City ellen sikerrel megvívott BL-nyolcaddöntő két mérkőzésén egy-egy gólt szerzett, ráadásul úgy, hogy az angliai odavágón először volt kezdő a BL-ben és Karim Benzema mögött a sorozat második legfiatalabb francia gólszerzője lett.

Már Henryt is elhomályosította a Monaco tinisztárja

Guardiola szerint a Manchester City mintha pályán sem lett volna az első félidőben.

A napokban két vezető spanyol sportnapilap, a Marca és az AS is a címlapon foglalkozott a tinicsatárral. Utóbbi információi szerint a múlt héten (egy meg nem nevezett) európai topklub

110 millió eurós ajánlatot tett Kylian Mbappé játékjogáért, de ezt a Monaco visszautasította.

Ezek után nem lenne meglepő, ha a Monaco üdvöskéje az előttünk álló nyáron vastagon megdöntené a Juventustól a Manchester Unitedhez igazoló Paul Pogba 105 millió eurós átigazolási rekordját.