Öt meccsre tiltották el az Ibrahimovic által lekönyökölt védőt

Tyron Mings, Bournemouth
Bournemouth's English defender Tyrone Mings lies injured during the English Premier League football match between Manchester United and Bournemouth at Old Trafford in Manchester, north west England, on March 4, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol szövetség figyelmi bizottsága öt mérkőzésre tiltotta el Tyron Mingset, az AFC Bournemouth védőjét, aki a Manchester United elleni bajnokin került többször is összetűzésbe az ellenfél svéd sztárjával, Zlatan Ibrahimoviccsal.

Az Angol Futballszövetség (FA) szigorú döntése azt követően vált nyilvánossá, hogy kedden kiderült, Ibrahimovicot három mérkőzésre - köztük a Chelsea elleni FA-kupa negyeddöntőre - szóló eltiltással súlytották miután arcon könyökölte a percekkel korábban a fejére taposó Mingset.

Brutálisan rátalpaltak Ibra fejére, durván törlesztett - videó

A játékvezető a történtek után egyik futballistát sem figyelmeztette, mint azt a jelentésében írta, nem látta az eseteket, ezzel viszont nyiltva hagyta a kaput a fegyelmi eljárás előtt. Az FA bizottsága pedig úgy ítélte meg, hogy öt mérkőzésre - ezek a West Ham, a Swansea, Southampton, a Liverpool és a Chelsea elleni bajnokik - eltiltja a 23 éves védőt. Indoklásuk szerint "ennél enyhébb büntetés hatástalan lett volna".

A Bournemouth megdöbbenve vette tudomásul a döntést. "Amint lehetőségünk nyilik rá, tanulmányozni fogjuk a döntés indoklását, de példátlannak találjuk, hogy a fegyelmi bizottság "bizonyítottnak" látja a történteket, miközben semmilyen bizonyíték nem áll rendelkezésükre" - írják, hozzátéve, hogy "ismerve játékosunk jellemét, meggyőződésünk, hogy, ami történt, az véletlen volt."

Az FA döntéshozói szerint viszont Mings nagyon is tudatosan lépett rá a svéd fejére, és ezen mit sem változtat, hogy még a pályán kétszer elnézést kért Ibrahimovictól a történtekért. Ahogy az sem, hogy klubja szerint Mings eddigi pályafutása során "példás magatartást tanúsított", hiszen 75 profi meccsén még egyszer sem állították ki, és sárga lapot is mindössze 13-at kapott.