Vágólapra másolva!
A csapatkapitány Andres Iniesta, valamint Ivan Rakitic és Gerard Piqué is azt szeretné, ha a jelenlegi másodedző, Juan Carlos Unzué lenne a nyáron távozó edző, Luis Enrique utódja a Barcelona labdarúgócsapatánál.

A 49 éves Unzué játékosként 1988 és 1990 között öt mérkőzésen védte a Barcelona kapuját, amelynél először 2003 és 2010, majd 2011 és 2012 között volt kapusedző. Ezt követően lett Luis Enrique másodedzője a Celta Vigónál, és a szakember barcelonai kinevezésekor vele együtt tért vissza a katalán fővárosba.

"Unzué mindent tud a klubról, a működéséről, hiszen nagyon régóta velünk van, és itt dolgozik. Képzett, tapasztalt edző, és most is nagyon izgatott, hogyan zárjuk az idényt" - dicsérte a szakembert Iniesta, aki azonban hozzátette, hogy a másik jelölttel, a jelenleg az Athletic Bilbaót irányító Ernesto Valverdével sincs különösebb problémája.

Luis Enrique és Juan Carlos Unzué Forrás: AFP/Lluis Gene

A Barca hátvédje, Gerard Piqué, valamint középpályása, Ivan Rakitic arról beszélt, Unzué nem csak most, Enriquével végez nagyszerű munkát, hanem már korábban, Pep Guardiola segítőjeként is remekül kijött a játékosokkal, így nagyszerű jelölt a vezetőedzői posztra.

Unzué eddig egyszer irányított csapatot, a Numanciával a 2010-11-es idényben a másodosztály 10. helyen végzett. A katalánokat 2014 nyara óta edző Luis Enrique március elején jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését a klubbal, és távozik.