Lehet, hogy Rooney nem a ManUnitedben fejezi be a szezont

fbl Horizontal
Manchester United's English striker Wayne Rooney applauds the fans following the English Premier League football match between Manchester United and Hull City at Old Trafford in Manchester, north west England, on February 1, 2017. The match ended in a draw at 0-0. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Bár Európa nyugati felén már január végén bezárt a téli átigazolási piac, előfordulhat, hogy Wayne Rooney még februárban búcsút int a Manchester Unitednek – írja a The Telegraph.

Ez hogyan lehetséges? A válasz egyszerű, a márciusban rajtoló kínai Szuperliga csapatai jövő hét keddig még igazolhatnak új játékosokat. A hírek szerint több csapat is sorban áll a Manchester United kezdőcsapatából december közepe óta kiszorult Wayne Rooney aláírásáért, a jelenleginél is mesésebb fizetéssel csábítják az angol válogatott csapatkapitányát.

José Mourinho hetek óta nem számol Rooneyval a kezdőcsapatban Forrás: DPPI/Kieran Mcmanus

José Mourinho nemrég arra tett utalást, hogy a négy fronton is harcban álló Manchester Unitednek a szezon végéig szüksége lesz Rooneyra, ettől függetlenül a Telegraph nem zárja ki annak a lehrtőségét, hogy a 31 éves támadó még februárban elfogadja egy kínai klub ajánlatát.

Rooney jelenleg is a világ legjobban kereső futballistái közöt van évi 15.6 millió fontos fizetésével, de Kínában ezt megduplázhatná, az angolok szerint évi 32 millió fontos fizetéssel csábítják.

Ez átszámítva 11.5 milliárd forintot jelent.

A kínai bajnokságba eddig is sikerült néhány jól csengő nevet csábítani, elég csak Hulkot, Oscart, Lavezzit vagy Tévezt említeni, de Rooney megszerzése az eddig legkomolyabb trófea lenne, nem beszélve a futballista marketingértékéről és a figyelemről, ami csak miatta fordulna a kínai focira.

Rooney búcsúja egyre biztosabb, kérdés, hogy most vagy a nyáron kerül rá sor Forrás: AFP/Oli Scarff

A Telegraph hozzáteszi, hogy összességben nagyobb az esély Rooney nyári átigazolására, a lap információ szerint a Guangzhou Evergrande és a Peking Guoan biztosan ott van a kérők között.