A Közel-Keletre igazol a világ legjobb focibírója

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - MANCHESTER UNITED v MANCHESTER CITY ANGLETERRE CHAMPIONNAT ENGLISH CHAMPIONSHIP FOOT FOOTBALL MANCHESTER CITY MANCHESTER UNITED photography PREMIER LEAGUE SEPTEMBRE Soccer SPORT
Referee Mr Mark Clattenburg during the Premier League match between Manchester United and Manchester City played at Old Trafford, Manchester on 10th September 2016 - Photo Matt West / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság helyett a jövőben Szaúd-Arábiában fog dolgozni Mark Clattenburg, akit a tavalyi év legjobb játékvezetőjének választott a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS.

Távozását az angol játékvezetői testület csütörtökön jelentette be, ám arra nem tért ki, milyen szerepkörben fog tevékenykedni a 41 éves bíró a közel-keleti országban.

Mark Clattenburg váratlanul elhagyja a Premier League-et Forrás: DPPI/Matt West

Clattenburg fújta a sípot többek között a tavalyi Európa-bajnoki döntőben és a Bajnokok Ligája fináléjában, valamint ő vezette a 2012-es londoni olimpia férfi tornájának döntőjét is. Azt már decemberben jelezte, hogy szívesen vállalna munkát a szigetországon kívül. Az még nem vált hivatalossá, mikortól dolgozik új állomáshelyén.

Az AP jelentésében megjegyezte, hogy Szaúd-Arábiában a játékvezetői testületet eddig a korábban szintén a Premier League-ben dolgozó Howard Webb irányította, aki azonban a múlt hét óta már az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) segíti a videotechnológia fejlesztését.