Nagyon elnök lesz a Super Bowl első mozdulata

Detroit Lions v Houston Texans GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
HOUSTON, TX - OCTOBER 30: President George H.W. Bush filps the coin before the game between the Houston Texans and the Detroit Lions at NRG Stadium on October 30, 2016 in Houston, Texas. Thomas B. Shea/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Idősebb George Bush volt amerikai elnök és felesége, Barbara dobja fel a kezdésről döntő pénzérmét vasárnap, a profi amerikaifutball-liga nagydöntője, a Super Bowl előtt.

A 92 éves politikus szóvivője azt írta, a házaspár nagyon megtisztelőnek tartja a meghívást, és várakozással tekint az esemény elé. A Texas állambeli Houstonban tartják a mérkőzést, így adta magát, hogy a Bush házaspár legyen a "sztárvendég", hiszen a későbbi elnök texasi szenátorként kezdte politikai pályafutását, és most is Houstonban él.

Az elnök úr szereti a focit Forrás: AFP/2016 Getty Images/Thomas B. Shea

George Busht másfél héttel ezelőtt engedték ki a kórházból, ahol tüdőgyulladása miatt az intenzív osztályon kezelték.

A magyar idő szerint vasárnap éjjel, hétfő hajnalban sorra kerülő Super Bowlt a houstoni NRG Stadionban rendezik, a két részt vevő csapat a New England Patriots és az Atlanta Falcons lesz.
George Herbert Walker Bush 1989 és 1993 között volt az Egyesült Államok 41. elnöke. Fia, George W. Bush a 43. volt az amerikai elnökök sorában.