A Napoli ráhangolódott a Real Madridra

662362919 Horizontal
Napoli's midfielder from Italy Lorenzo Insigne kicks and scores during the Italian Serie A football match Bologna vs Napoli at "Renato Dall'Ara Stadium" in Bologna on February 4, 2017. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Fél szemmel már a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-párbajra figyelve játszott a Napoli a Genoa ellen a Serie A péntek esti meccsén. Így is nyert 2-0-ra, jelenleg második a tabellán, és még pihenhettek is a kulcsemberek.

Serie A, 24. forduló:
Napoli-Genoa 2-0 (0-0)
gól:
Zielinski (50.), Giaccherini (68.)

Óriási menetelésben van a Napoli, 17 tétmeccs óta veretlen, utoljára a Juventus kapta el, még október végén, Torinóban. De most vége a laza hétvégi topligás meccseknek, ha azt nézzük, hogy a harmadik helyen álló csapatnak mostantól folyamatosan harcolnia kell a BL-selejtezőt érő pozíció megtartásáért, miközben beindul maga a BL is: öt nap múlva a Bernabeuban, a Real Madrid ellen kell produkálnia valamit a délolaszoknak.

Ennek megfelelően a Napoli nem is gázolta le az utolsó hét bajnokiján mindössze két pontot szerző Genoát. A kissé megrogyott Genoa jól tartotta magát az első félidőben, egyáltalán nem látszott, hogy 13 hely választja el egymástól a csapatokat a tabellán.

Azért lassan így is felőrlődött a Genoa, Piotr Zielinski gólja után nem is volt kérdéses többé a hazaiak győzelme.

Jóllehet, a Genoa próbálkozott becsülettel, de koránt sem olyan veszélyesen, mint a Napoli, amely újra betalált a 68. percben, szépen kijátszott akció végén:

A második gólt előkészítő Dries Mertens már csak perceket maradt a pályán, ugyanis Maurizio Sarri edző rutinosan lecserélte, ahogy Giaccherinit és Marek Hamsíkot is. Vagyis a nápolyiak kulcsemberei pihenhettek, így is felléptek a második helyre a tabellán, igaz, a Romának hátra van a Crotone elleni meccse.

A Napoli pedig készen áll a Real Madrid elleni szerdai, idegenbeli BL-nyolcaddöntőre.

Az állás:
1. Juventus 57 pont
2. Napoli 51
3. AS Roma 50
4. Lazio 43