Matthäus szerint Kínába megy pénzt keresni a német vb-hős

Test match: Borussia Dortmund - PSV Eindhoven FOOTBALL soccer Mario Götze
Dortmund's Mario Goetze reacts during the soccer test match between Borussia Dortmund and PSV Eindhoven in La Linea de la Concepcion, Spain, 7 January 2017. Photo: Guido Kirchner/dpa
Vágólapra másolva!
A Bayern München és a német válogatott legendája, Lothar Matthäus szerint a Dortmundhoz nyáron visszatérő Mario Götze már nem tudja felvenni a topcsapatok sebességét, de nem hajlandó lemondani magas fizetéséről, így útja a B-kategóriás sztárokat hatalmas gázsival csábító kínai klubok egyikéhez vezethet.

Mario Götze 2013 nyarán hagyta el a Dortmundot a Bayern München kedvéért, de a 2014-ben világbajnoki címet nyerő játékos nem passzolt Pep Guardiola elképzeléseibe, így 2016-ban (a szurkolók tiltakozása ellenére) visszatért nevelőcsapatához.

Thomas Tuchel kezei alatt nyerni vissza régi formáját, de egyelőre nem megy Forrás: AFP/Guenter Schiffmann

Götze a 2016-2017-es idényben sem találta meg évekkel ezelőtti bombaformáját és a sérülések sem kerülték el, 11 német bajnoki mérkőzésen csupán egy gólja és egy gólpassza van.

Matthäus szerint innen már aligha vezet felfelé a 24 éves támadó útja.

„Lehet, hogy picit erősen hangzik, de őszintén mondom, ha Götze nem találja meg a helyét Dortmundban, Kínában kell folytatnia. Abban biztos vagyok, hogy a jelenleginél kevesebb pénzért nem akar futballozni" – idézi a sport1.de a korábbi magyar szövetségi kapitányt.

Az öt világbajnokságon is szereplő Matthäus kendőzetlenül elmondta a véleményét Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hendrik Schmidt

„Nem igazol a Schalkéhoz és a Leverkusenhez sem, ez biztos. A Mönchengladbach nem engedheti meg magának Götze leigazolását,

– fejtette ki véleményét Matthäus.

„Ha nem tudja a csapatba verekedni magát Dortmundban és a fizetési igényei a jelenlegi szinten maradnak, akkor Kínába vezet az útja, de ez egy nagyon szomorú forgatókönyv lenne" – mondta Götzéről.

A 2014-es vb-döntő győztes góljának szerzője a brazíliai torna óta csak árnyéka önmagának Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Guido Kirchner

„Nyilvánvaló, hogy változtatnia kell, már nincs meg az a gyorsasága, amire a mai futballban szükség van. Egy Xabi Alonso típusú játékos ezt tudja kompenzálni a helyezkedésével, de egy hozzá hasonló támadó nem."

Götze jelenleg sérüléssel bajlódik, a mostani szezonban már negyedszer, várhatóan március második hetében tér vissza. De mi lesz a karrierjével? Szavazzon!

Szavazzon!

Ön szerint mi lesz Götze karrierjével?