Vágólapra másolva!
A Juventus 2-0-ra verte az Empolit a Serie A-ban, ezzel megerősítette a helyét a tabella élén. Apró bosszúságai akadtak csupán.

Serie A, 26. forduló:
Juventus-Empoli 2-0
gól: Skorupski (52., öngól), Alex Sandro (65.)

A portói BL-győzelem után kicsit leeresztve látott neki a Juventus az Empoli elleni hazai bajnokinak, az első félidőben nem is darált látványosan, csak helyzetekig jutott, melyeket zömmel Mandzukic puskázott el.

Fordulás jöttek a gólok is, ahogy arra számítani lehetett. A vicc az, hogy Mandzukic továbbra is képtelen volt a kapuba találni, centikre volt ettől, de végül Skorupski kapus öngóljának ítélték a vezető gólt:

Jó tíz perccel később pedig el is dőlt minden, amikor Cuadrado, Dani Alves, Alex Sandro összjáték végén az utóbbi szépen lefordult a védőjéről, és laposan a hosszú alsóba gurított.

Cuadrado megcsinálta az elasticát, a brazil Ronaldo cselét, amit múlt héten Cristiano Ronaldo adott elő a Real Madridban. Akkor két napig mindenki ezt nézegette, pedig abból az akcióból nem lett gól. Cuadrado ellenben visszapasszolt a balhátvédnek, aki adott egy gólpasszt a jobbhátvédnek - a Juvénál nincs nagy baj akkor sem, ha Higuaín vagy Mandzukic nem talál be.

A Juventus megerősítette az első helyét a tabellán, összességében pedig növelheti is, ha a fő rivális Roma nem nyer vasárnap este (20.45) az Inter otthonában.

Az élcsoport:
1. Juventus 66 (26 meccs)
2. Roma 56 (25)
3. Napoli 54 (26)
4. Atalanta 51 (26)