2,7 milliárd forintot keresett egyetlen gólpasszal

Guangzhou Evergrande v Hebei China Fortune FC -China Super Luague China 2016 May MATCH Guangzhou Evergrande Guangzhou China Super League Hebei China Fortune FC Tianhe Sports Center SQUARE FORMAT
GUANGZHOU,CHINA - MAY 14 : Ezequiel Lavezzi (L) of Hebei China Fortune FC looks on after the China Super League match between Guangzhou Evergrande and Hebei China Fortune FC at Tianhe Sports Center on May 14, 2016 in Guangzhou, China. STRINGER / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A 2016 nagy éve volt a kínai labdarúgásnak, már ami az átigazolási piacon elköltött dollármilliókat illeti. A kínai élvonal klubjai soha nem látott mértékben szórták a pénzt kiöregedő vagy B-kategóriás szupersztárokra, kereken egy évvel ezelőtt az első fecskék között volt Ezequiel Lavezzi, aki Párizsból tette át székhelyét Ázsiába.

A PSG 5,5 millió eurót kapott a Hebei China Fortune együttesétől, amely 23 hónapra 56,7 millió dolláros fizetést biztosító szerződéssel kínálta meg az argentin válogatott támadót, aki ezt elfogadva a világ legjobban kereső labdarúgója lett, mondjuk azóta egy honfitársa már lepipálta.

A 31 éves Lavezzi a csúcsgázsi mellé két tökéletesen felszerelt házat, két autót, egy szakácsot és egy sofőrt is kapott.

Lavezzinek (b) nem nagyon lesznek pénzügyi gondjai Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Stringer

Szakmai szemmel nézve azonban picit sem sikertörténet eddig a hetente 181 millió forintnak megfelelő összeget kereső futballista kínai kalandja.

A PSG és a Napoli korábbi szélsője kereken egy éve szerződött Hebei China Fortune csapatához, de csak tíz mérkőzésen lépett pályára (ebből kilencszer kezdőként), nulla gólt szerzett és három gólpasszt osztott ki. Ez azt jelenti, hogy Lavezzinek átszámítva

2,7 milliárd forintot fizettek gólpasszonként az elmúlt egy évben.


A 2016-os kínai bajnokság 7. helyén végző klub pechére Lavezzi a nyári Copa Américán eltörte a kezét, így májusban szerepelt legutóbb a csapat mezében.

A szerencsétlen esés az Egyesült Államok elleni elődöntőben:

A Kínai Szuperliga 2017-es idénye március 3-án, pénteken veszi kezdetét és novemberig tart.

Vajon kijön 56 millió dollárból az argentin első gólja is? Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Stringer