Eljárás indul a köpködő herthásoknak bemutató Ancelotti ellen

fbl Square Horizontal
Bayern Munich's head coach Carlo Ancelotti looks on prior to the German First division Bundesliga football match Hertha Berlin vs Bayern Munich in Berlin, eastern Germany, on February 18, 2017. / AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL
Vágólapra másolva!
Eljárást indított a Német Labdarúgó Szövetség, mert a Bayern München olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti a középső ujját mutatta a Hertha BSC szurkolói felé a két csapat szombati bajnoki mérkőzésén.

A grémium azt kéri a trénertől, hogy mondja el a véleményét a történtekről, s ahogy a klub hétfőn közölte: a szakember ezt természetesen meg is fogja tenni.

A berlini mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult úgy, hogy a vendég bajorok a 96. percben egyenlítettek, bár a játékvezető csak ötperces hosszabbítást jelzett. A lefújás után kissé elszabadultak az indulatok, Ancelotti pedig obszcén mozdulatra ragadtatta magát.

- mondta erről később az ARD televízió műsorában.

A Bild című lap hétfőn arról írt, hogy az öltözőbe tartó vezetőbírót, Patrick Ittrichet is hasonló atrocitás érte a hazai drukkerek részéről.

A Dárdai Pál a találkozót követően úgy nyilatkozott, hogy az elrendelt öt helyett több mint hatperces hosszabbítás bónusz volt a Bayern Münchennek.

Dárdai: Ez nem kupameccs, amelyen 120 percig játszunk