Husztit emberként kezeli a Frankfurt edzője

Huszti Szabolcs, foci
Frankfurt's Hungarian midfielder Szabolcs Huszti celebrates scoring the opening goal during the German first division Bundesliga football match between Eintracht Frankfurt and Borussia Dortmund in Frankfurt am Main, western Germany on November 26, 2016. / AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Vágólapra másolva!
Achilles-sérülése miatt még egy-két jó szezonja lehet Huszti Szabolcsnak, ezalatt pedig megérdemli, hogy némi pénzt keressen Kínában, nyilatkozta Niko Kovac, az Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatának edzője.

"Szabinak jelentős szerepe volt abban, hogy tavaly kiharcoltuk az élvonalban maradást. De abban is, hogy jelenleg a harmadik helyen állunk a bajnokságban" – idézte Niko Kovacot, a Frankfurt edzőjét a Transfermarkt.de portál.

„Azonban már 34 éves, problémái vannak az Achillesével, nem fog sokáig futballozni. Az a kérdés, edzőként vagy emberként tekintsek rá. Utóbbi választottam, és megadtam neki az esélyt, hogy elszerződjön. Egy vagy két éve lehet még, megérdemli, hogy ezalatt egy csomó pénzt keressen Kínában" – tette hozzá.

Huszti Szabolcs valóban Kínában folytatja Forrás: AFP/Daniel Roland

A magyar játékos 2014 júliusától másfél éven át a Csancsun Jataj játékosa volt, 2015. december 30-án onnan szerződtette a Frankfurt. A kínai klub azonban olyan ajánlattal állt elő, amit nem lehetett visszautasítani: a Blikk úgy tudja, 3,3 millió eurót (durván egymilliárd forintot) fog keresni egy évben.