Véleményt mondott Messiről, kirúgta a Barcelona

Copa del Rey 2016/2017 - FC Barcelona vs Athletic de Bilbao Sports, Sport, SPO, SP Soccer FOOTBALL
Lionel Messi (FC Barcelona), during Kings Cup soccer match between FC Barcelona and Athletic de Bilbao, at the Camp Nou stadium in Barcelona Spain. Wednesday, January 11, 2017. Foto: S.Lau
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona kirúgta a La Masia labdarúgó akadémia egyik igazgatóját, aki álláspontjával nem megegyező nyilatkozatot tett Lionel Messiről - írja a Mundo Deportivo.

Peter Gratacóst az FC Barcelona szerda esti Király-kupa-mérkőzése után faggatták az újságírók, egyik kérdésükre felelve azt mondta, Lionel Messi nem lenne ugyanaz a játékos csapattársai nélkül.

– mondta a Barca akadémiájának intézményi kapcsolatokért felelős vezetője, Messi korábbi edzője.

Ha nem a Barcába játszana, nem lenne ennyire jó? Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A Barcelona vezetőségének egyáltalán nem tetszettek Peter Gratacós szavai, ezért Albert Soler sportigazgató gyorsan menesztette is.

– szólt a klub indoklása a kirúgást követően.

Spanyol források szerint azért is érintette érzékenyen a Barcelona vezetői Gratacós nyilatkozata, mert attól félnek, hogy negatív hatással lehet a klub és az argentin szupersztár jelenleg is zajló szerződéshosszabbítási tárgyalásaira. Messi barcelona szerződése 2018 nyarán jár le, ezt a katalán klub szeretné minél előbb meghosszabbítani.

Messi boldogságánál kevés fontosabb dolog van az FC Barcelonánál Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Gratacós játékosként szerepelt a Barcelona B csapatában, 2003 és 2005 között pedig vezetőedzője is volt a tartalékoknak, ekkor dolgozott együtt a fiatal Messivel. A hírek szerint egyébként maradhat a klubnál, csak vezetői pozíciójából állították fel.