Súlyos váddal támadták be C. Ronaldo szuperügynökét

- Horizontal PORTRAIT PROFILE
Portuguese football manager Jorge Mendes stands in front of the press during the release of the book "The Special Agent" written by Miguel Cuesta and Jonathan Sanchez in Lisbon on February 2, 2015. AFP PHOTO/ PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA
Vágólapra másolva!
Selim Benachour egy televíziós műsorban támadta be elég kemény vádakkal Jorge Mendes játékosügynököt, aki menedzserirodáján keresztül Cristiano Ronaldo és még számos sztárfutballista képviseletét is ellátja.

Mino Raiola mellett Jorge Mendes napjaink legismertebb játékosügynöke, a futballpiac portugál ura az elmúlt években elképesztő üzletekkel hívta fel magára a világ figyelmét. Hozzá (pontosabban Gestifute cégéhez) tartozik többek között C. Ronaldo, James Rodríguez, Ángel Di Mária, Diego Costa, André Gomes, Renato Sanches, és a sort még nagyon hosszan folytathatnánk. Az általa képviselt labdarúgók egyvalamiben biztosan hasonlítanak:

óriási összegekért váltanak klubot, ki gyakrabban, ki ritkábban.

Azt eddig is tudtuk, hogy Mendes minden egyes játékos eladása után kövér százalékot tehet zsebre, de egykori képviseltje szerint a hazugságtól sem riad vissza, ha saját gazdagodásáról van szó.

Jorge Mendes Forrás: AFP/Jack Taylor/Jack Taylor

A francia születésű, 44-szeres válogatott Selim Benachour a francia SFR csatorna egyik beszélgetős műsorában mesélte el történetét, miként verte át Jorge Mendes. Beszélgetőpartnere egyébként két világbajnok futballista, Emmanuel Petit és Frank Leboeuf volt.

Jorge Mendes 2006-ban lépett kapcsolatba Benachourral, amikor a Vitória Guimares játékosa volt. A támadó középpályás remek szezont zárt a portugál élvonalban, ki is nézte magának a Sporting. Meglepetésre nem a lisszaboni nagycsapathoz, hanem Oroszországba, a Rubin Kazanyhoz szerződött, klubja 1.5 millió eurót kapott érte.

Kazanyból nem volt visszaút a legmagasabb szintre Forrás: AFP/Karim Jaafar

Az oroszországi kaland csapnivalóan sikerült, januárban már távozott is Benachour, Kuvaitban kötött ki. Később játszott a Málagában, de karrierje végleg lejtőre került. Jelenleg – 35 évesen – a francia negyedosztályú FC Martigues labdarúgója.

Benachour a műsorban elmesélte, hogy a Sporting hároméves szerződést és havi 25 ezer eurós fizetést ajánlott neki, de ezt ő akkor nem tudta, mivel

Jorge Mendes elhitette vele, hogy a portugálok csak egy évre akarják szerződtetni.

Ezzel a trükkel győzte meg, hogy inkább a Rubin ajánlatát válassza, hiszen anyagilag nagyobb biztonságot nyújtott.

A futballista már Kazanyban volt, amikor megtudta, hogy

Jorge Mendes 500 ezer eurós jutalékot kapott az oroszoktól az üzletért cserébe,

egy kajmán-szigeteki bankszámlára. Legalábbis ezt állítja a csalódott Benachour. Várhatóan Jorge Mendes ügynöksége hamarosan reagálni fog az elhangzott vádakra.