Három éve átverte, most klubtársa lehet

Asmir Begovic, foci
Stoke City's Bosnian goalkeeper Asmir Begovic makes a save from a deflected shot from Chelsea's French striker Loic Remy during the English Premier League football match between Chelsea and Stoke City at Stamford Bridge in London on April 4, 2015. AFP PHOTO / IAN KINGTON RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP PHOTO / IAN KINGTON
Vágólapra másolva!
Amennyiben a Chelsea talál megfelelő pótlást, úgy hajlandó megválni bosnyák válogatott kapusától, Asmir Begovictól, akit a Bournemouth megvenne. Új klubjában annak az Artur Borucnak lenne a legfőbb riválisa, akinek pályafutása egyetlen gólját lőtte.

A Chelsea csak akkor adja el a Bournemouth labdarúgócsapatának Asmir Begovicot, ha a kapus helyett megfelelő tartalékot talál a szezon hátralévő részére, írja a Sky Sports.

A bosnyák kapus 2015-ben a Stoke Citytől nyolcmillió angol fontért érkezett a Stamford Bridge-re, de amíg tavaly 17 bajnokin védett, addig a 2016-17-es szezonban csupán három Ligakupa- és egy FA-kupa-mérkőzésen jutott szóhoz.

Asmir Begovic Forrás: AFP/Ian Kington

A 29 éves, 50-szeres bosnyák válogatott kapus azt a bravúrt is elmondhatja magáról, hogy gólt szerzett a Premier League-ben.

2013. november 2-án még a Stoke kapusaként a kezdőrúgás után a hátrapasszolt labdát úgy küldte előre az ötösétől, hogy az ellenfél térfelén megcsúszva a vizes füvön átpattant az akkor Southamptonban védő Artur Boruc felett. A találatot végül a Guiness Rekordok Könyve is hitelesítette, 91,9 méterrel ez a legmesszebbről szerzett gól a világon.

Érdekesség, hogy amennyiben összejönne a most tervezett átigazolás, akkor a Bournemouthban éppen Boruc lenne a társa.