A FIFA szerint már ország Koszovó

Gibraltár fociválogatott
GERMANY, NUREMBERG : Gibraltar's national team players (back, LtoR) Roy Chipolina, Scott Wiseman, David Artell, Joseph Chipolina, Ryan Casciaro, goal keeper Jamie Robba, (front, LtoR) Lee Casciaro, Brian Perez, Liam Walker, Jack Sergeant, Jean Carlos Garcia, pose for a group photo prior to the UEFA 2016 European Championship qualifying round Group D football match Germany vs Gibraltar in Nuremberg, southern Germany on November 14, 2014. AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
A FIFA kongresszusa tagsági kérdésekben is döntött amellett, hogy története első női főtitkárát megválasztotta. Koszovó és Gibraltár is megkapta a FIFA-tagságot. 

A FIFA kongresszusa megszüntette Indonézia tagságának felfüggesztését, mivel a helyi kormány visszavonta az ottani szövetség működését korlátozó rendeletet. Ugyanakkor a küldöttek fenntartották Kuvait és Benin tagságának felfüggesztését.

A küldötteknek Koszovó és Gibraltár tagfelvételéről is dönteniük kellett, és végül mindkettő jelentkezését támogatták, így a FIFA-tagországok száma 211-re emelkedett. Koszovót tíz napja az európai szövetség (UEFA) is felvette tagjai közé budapesti kongresszusán.

Gibraltár csapata Forrás: AFP

A 2013 óta UEFA-tag Gibraltár esetében a FIFA végrehajtó bizottsága 2014 szeptemberében visszautasította a felvételi kérelmet, ugyanakkor a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) május 2-án felülvizsgálatra szólította fel a FIFA-t.