Korábban kritizálta, most dicséri Nikolicsot a Lech Poznan edzője

Dundalk v Legia Warsaw: UEFA Champions League Aviva Stadium Club Soccer Dublin - Republic of Ireland HORIZONTAL Ireland Legia Warsaw Match - Sport PENALTY Photography Qualification Round Scoring Soccer SPORT STADIUM UEFA Champions League Calcio - Sport Ca
Nemanja Nikolic of Legia celebrates after score during the UEFA Champions League Play-Offs 1st leg between Dundalk FC and Legia Warsaw at Aviva Stadium in Dublin, Ireland on August 17, 2016 (Photo by Andrew Surma/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Jan Urban, a Lech Poznan vezetőedzője amondó, az elmúlt másfél év legjobb játékosa távozik a lengyel élvonalból azzal, hogy Nikolics Nemanja a Chicago Fire-höz igazolt. Urban tavasszal még nem volt ilyen jó véleménnyel a magyar csatárról.

– mondta Jan Urban, a lengyel élvonalban szereplő Lech Poznan edzője Nikolics Nemanja átigazolásáról a Sport című lengyel lapnak.

Urban véleménye azért lehet érdekes, mert tavasszal a Lech Poznan–Legia Warszawa rangadó előtt még azzal provokálta a magyar válogatott csatárát, hogy csak a kis csapatok ellen tudja szórni a gólokat, de az igazán fontos meccseken képtelen betalálni. Nikolics erre egy duplával válaszolt Poznanban, a Legia pedig 2-0-ra nyert, és később bajnok lett.

Nikolics Chicagóban is megmutatná gólérzékenységét Forrás: NurPhoto/Andrew Surma/NurPhoto/Andrew Surma

A poznani edző szerint ritka az, hogy egy 28 éves focistát 3 millió euróért lehet eladni az Ekstraklasából, ahonnan jobbára csak a fiatalokat viszik el külföldre.

A Sport pedig kiemeli, hogy az előző idényben meglehetősen gyatra teljesítményt nyújtó (a 22 csapatos ligában hátulról a harmadik helyen végző) Chicago Fire-nél nagy reményeket táplálnak Nikolics iránt, mint írják

ő a klub azon három sztárjának egyike, akinek a fizetésénél nem törődtek azzal, hogy befér-e a fizetési sapka alá.

Már nagyon várják Chicagóban:

Veljko Paunovic, a Fire vezetőedzője szerint Nikolics a következő szezonban harcban lehet a gólkirályi címért is. A Sport véleménye szerint azonban könnyen lehet, hogy Nikolics csak Lengyelországban volt király, és egy erősebb bajnokságban láthatatlan lesz.