Lehet csapatkapitány a részeges Rooney?

Wayne Rooney, Grant Hanley, foci
England's striker Wayne Rooney (L) vies with Scotland's defender Grant Hanley (R) during the international friendly football match between Scotland and England at Celtic Park in Glasgow, Scotland, on November 18, 2014. AFP PHOTO / IAN MACNICOL / AFP PHOTO / Ian MacNicol
Vágólapra másolva!
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint Wayne Rooneyra továbbra is fontos szerep vár a nemzeti csapatban.

A válogatott 31 éves csapatkapitányát az után érték támadások a sajtó és a szurkolók részéről, hogy az angol együttes legutóbbi mérkőzése előtt lesifotósok alkoholfogyasztás közben kapták lencsevégre az éjszaka közepén egy hotel bárjában. Rooney az eset után nyilvánosan elnézést kért, Hodgson szerint pedig a csatár fontosabb játékos annál, mint hogy emiatt az eset miatt kikerüljön a keretből.

"A szövetségi kapitánynak azt kell eldöntenie, miként számít Rooneyra: úgy, mint a kezdőcsapat egy tagja, vagy úgy, mint a keret egyik legtapasztaltabb játékosa, aki a kispadon ülve is képviselheti a rutint, a higgadtságot.

- mondta a Manchester United csatáráról Hodgson, akinek szövetségi kapitánysága alatt lett Rooney az angolok csapatkapitánya.

Rooneyt csapatkapitánynak? Forrás: AFP/Ian Macnicol

Hodgson - aki az angol fogadóirodák szerint a Crystal Palace következő vezetőedzője lesz - az Izland elleni, Európa-bajnoki nyolcaddöntős búcsú után mondott le a szövetségi kapitányi tisztségről.
Jelenleg Gareth Southgate vezeti az angol válogatottat, amely a világbajnoki selejtezősorozatban négy forduló után veretlenül áll az F csoport élén.