Pontot vesztett a Dortmund, Huszti ezúttal pihent

Borussia Dortmund
Dortmund's Spanish midfielder Merino Mikel reacts during the German First division Bundesliga football match between Borussia Dortmund and FC Augsburg, in Dortmund, western Germany, on December 20, 2016. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
A Bundesliga őszi szezonjának záró fordulójának keddi játéknapján a Borussia Dortmund hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott az Augsburg ellen. Az Eintracht Frankfurt Huszti Szabolcs nélkül győzte le 3-0-ra a Mainzot. A magyar középpályás csak a ráadás perceiben állt be időhúzó csereként.

A Dortmund abban a reményében fogadta a középmezőnyben porosodó Augsburgot, hogy győzelme és a további eredmények szerencsés alakulása esetén akár dobogós helyen töltheti az év végi szünetet.

Ehhez képest egy labdavesztés után az Augsburg megindult, némi szerencsével Ji Dong-won elé került a labda, aki elsőre még Weidenfeller kapusba püfölte a labdát, a visszapattanót viszont már bevágta.

Ezt követően az egész meccset végig támadta a Dortmund, időnként kifejezetten nagy nyomás alá helyezve a vendégeket, de csak az egyenlítésig jutottak Dembélé révén. A 19 éves francia játékos egy fél szezon alatt összehozott 4 gólt és 7 gólpasszt. Nem rossz teljesítmény.

A hajrában kétszer is az öt és felesen rúgtak luftot a dortmundi játékosok, így a BVB kénytelen volt beérni egy ponttal, és maradt az 5. helyen.

Az Eintracht Frankfurt ezúttal a padon jegelte Huszti Szabolcsot – csak a ráadás perceiben lépett pályára a magyar középpályás – de így is magabiztosan győzte le a majd' egy félidőt emberhátrányban játszó Mainzot, főleg a svéd Branimir Hrgota duplájának köszönhetően.

A Hamburg hazai pályán legyőzte a Schalkét, a csapat gólzsákja,

Nicolai Müller 150. Bundesliga-gólját

szerezte.

Nem volt csúnya a Schalke szépítő gólja:

És nem sokkal van tőle lemaradva Mario Gómez, aki a Wolfsburg győztes gólját szerezte Mönchengladbachban – a német válogatott támadónak ez volt 251. bajnokiján ez volt a 142. gólja – csak hárman vannak a Bundesliga történetében, akik ennél kevesebb meccsen érték el ezt a számot.

Bundesliga, 16. forduló
Borussia Dortmund–Augsburg 1-1 (0-1)
gól: Dembélé (47.), ill. Ji Dong-won (33.)
Mönchengladbach–Wolfsburg 1-2 (0-1)
gól: T. Hazard (52.), ill. Caligiuri (3.), M. Gómez (57.)
Hamburg–Schalke 04 2-1 (0-0)
gól: N. Müller (60.), Wood (82.), ill. Avdijaj (89.)
Eintracht Frankfurt–Mainz 3-0 (1-0)
gól: Hrgota (18., 85.), Barkok (75.)
piros lap: J. Córdoba (Mainz, 55.)