Vágólapra másolva!
Hihetetlen körülmények között ért véget a mexikói labdarúgó-bajnokság, az Apertura döntője: miután az América elleni visszavágó is 1-1-es döntetlennel ért véget, tizenegyesek döntöttek az UANL Tigres csapata javára. A meccset egy tömegverekedés is színesítette, a játékvezető a mérkőzésen összesen öt játékost állított ki.

December 23-án 1-1-es döntetlennel ért véget az América és az UANL Tigres csapatainak mexikóvárosi mérkőzése, így a San Nicolás de los Garza városában rendezett visszavágóra maradt a döntés.

A december 26-i mérkőzésen nem született gól a rendes játékidőben, majd a hosszabbítás elején a vendégek szereztek vezetést Edson Alvarez révén.

Ezt követően elszabadultak az indulatok, kisebb tömegverekedés tört ki a pályán, ennek következtében a korábban kiállított két játékos mellett újabb három labdarúgó kapott piros lapot.

Már-már úgy tűnt, eldőlt a párharc, amikor a 119. percben Jesus Alberto Duenas egyenlített, a tizenegyespárbajban pedig már csak egy csapat volt a pályán. Amíg a hazaiaknál André-Pierre Gignac, Juninho és Guido Pizarro is betalált, az América mindhárom kísérletezője kudarcot vallott.

Ezzel az UANL Tigres ötödször lett bajnok, edzője, Ricardo Ferretti pedig ezredik bajnokiján ült a kispadon.

Ünnepelhetett az UANL Forrás: Instagram/90minutosmexico

Eredmény, mexikói bajnokság, Apertura, döntő:
UANL Tigres – América 1–1 (0-0, 0-1, 1-1) - 11-esekkel 3–0
gól: Duenas (119.), illetve E. Álvarez (94.)