Megállíthatatlan a Chelsea

Diego Costa, Chelsea, foci
Chelsea's Brazilian-born Spanish striker Diego Costa celebrates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Chelsea and West Bromwich Albion at Stamford Bridge in London on December 11, 2016. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Chelsea zsinórban a 11. bajnokiját is megnyerte, ezzel beállította a 2009 szeptemberében elért klubrekordot. Diego Costa Azpilicueta jobbról érkező ívelését bólintotta a kapuba, a hajrában pedig Marcos Alonso trafálta telibe a felső lécet szabadrúgásból a Crystal Palace ellen.

Premier League, 17. forduló:
Crystal Palace-Chelsea 0-1
gól: Diego Costa (43.)

Nem hibázott a Crystal Palace ellen sem a Chelsea a Premier League-ben, Diego Costa fejesgóljával zsinórban a 11. bajnokiját nyerte meg, amivel megerősítette a vezető helyét a tabellán. Ez volt Costa 50. gólja a Chelsea-ben, a szezonban pedig a 13., ezzel máris többet lőtt, mint az előző idényben összesen.

A győzelemnek egyetlen szépséghibája van: Costa összeszedett egy sárgát is, így a következő fordulóban, a Bournemouth ellen eltiltott lesz majd.

Ez volt a Chelsea ötszázadik PL-győzelme, ezzel harmadik az örökrangsorban a Manchester United (593) és az Arsenal (512) mögött.

A forduló további programja:

szombat, 16.00:
Middlesbrough-Swansea City
Stoke City-Leicester City
Sunderland-Watford
West Ham United-Hull City

18.30: West Bromwich-Manchester United

vasárnap:
14.30: Bournemouth-Southampton
17.00: Manchester City-Arsenal
17.00: Tottenham Hotspur-Burnley

hétfő, 21.00: Everton-Liverpool