Majdnem 60 ezresre bővítik Gulácsiék stadionját

RB Leipzig stadion
Fans watch the game in the stadium during the German Bundesliga football match between RB Leipzig and Hertha BSC at the Red Bull Arena in Leipzig, Germany, 17 December 2016. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidlines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokságban második helyezett RB Leipzig megvásárolja a hazai mérkőzéseinek otthonául szolgáló stadiont, amelyet 42 500 fősről 57 ezresre tervez bővíteni.

A Red Bull Arenát,

amelyet a 2006-os világbajnokságra építettek,

az élvonalba nyáron feljutott lipcsei klub eddig bérelte.

Eddig is ők használták, most megvették

"Nagyon örülünk, hogy bejelenthetjük: hosszú, de gyümölcsöző tárgyalásokat követően megvásároljuk a Red Bull Arenát" - közölte Oliver Mintzlaff klubelnök.

Még az is lehet, hogy ősszel BL-meccseket játszanak majd itt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hendrik Schmidt

A tulajdonos, Michael Kölmel üzletember szerint "logikus eladni a stadiont annak, aki a legtöbbet használja", már csak azért is, mert a lipcsei csapat

jelenleg Bajnokok Ligája-szereplést érő helyen áll a Bundesligában.

2018 előtt nem kezdik el

A tranzakcióhoz és a bővítéshez a városi tanács beleegyezésére is szükség lesz, de a munkálatok 2018 előtt semmiképpen nem kezdődnek el.

A Lipcse - amelynek kapuját rendszeresen Gulácsi Péter védi és pályaedzője Lőw Zsolt, valamint még a keret tagja a télen távozni szándékozó Kalmár Zsolt - szerdán 3-0-ra kikapott Münchenben, de 16 forduló után így is hat ponttal előzi meg a tabellán a Dárdai Pál vezetőedző irányította, harmadik helyezett Hertha BSC-t.