Vannak kapósabb focisták a braziloknál

fbl Horizontal Franciaország - Izland Foci EB
France's forward Dimitri Payet's shoes is kissed by France's forward Antoine Griezmann as he celebrates scoring his team's third goal during the Euro 2016 quarter-final football match between France and Iceland at the Stade de France in Saint-Denis, near Paris, on July 3, 2016. / AFP PHOTO / Francisco LEONG
Vágólapra másolva!
Francia és brazil labdarúgóból játszik a legtöbb az európai bajnokságokban - állapította meg a svájci független sportkutató intézet, a CIES tanulmánya.

A hétfőn kiadott elemzés szerint az öt nagy európai bajnokságot megvizsgálva a francia labdarúgók a legkelendőbbek: összesen 116-an szerepelnek az angol, a francia, a német, az olasz és a spanyol liga első osztályában. Őket a brazilok követik a sorban 114 játékossal, a dobogó harmadik fokára pedig az argentinok fértek fel (97).

Kapósak a francia focisták Forrás: AFP/Francisco Leong

"Ezek a számok bizonyítják, milyen jó a franciák megítélése Európában" - áll a CIES tanulmányában.

Az intézet egy másik kimutatásban az összes európai első osztályú bajnokságot vizsgálta. Eszerint Európa-szerte a brazilok a legkelendőbbek (469-en játszanak az öreg kontinensen), második helyen a franciák (312) állnak, a dobogó harmadik fokára pedig Spanyolország (201) került.