Szép gólokkal verték a felforgatott Bayernt

Carlo Ancelotti
Bayern Munich's Italian headcoach Carlo Ancelotti attends the official reopening of the new Bayern Munich fan shop at the Franz-Josef-Strauss airport in Munich, southern Germany, on November 6, 2016. / AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Felforgatott kezdőcsapattal, nem túl motiváltan állt ki a már biztos továbbjutó Bayern München a Rosztov elleni Bajnokok Ligája csoportmeccsére. Meg is lett az eredménye: a Bayern vezetett 1-0-ra, de aztán három gólt is kapott, köztük két szépségdíjast. A Besiktas csodát tett a Benfica ellen.

Bajnokok Ligája, 5. forduló, D csoport:
Rosztov (orosz)-Bayern München (német) 3-2
gól:
Azmoun (44.), Poloz (48.), Noboa (67.), ill. Douglas Costa (35.), Bernat (50.)

Már biztos továbbjutóként, tartalékosan lépett pályára Rosztovban a Bayern München, amelyben először kezdett az Eb nagy felfedezettje, Renato Sanches. A Bayern két rossz meccsel lecsúszott az élről a Bundesligában, és rosszul kezdett a BL-ben is: Ulreich kapus borzasztó kifutása után az üres kapu torkából vágta ki Bernat.

Aztán a Bayern bepréselte ellenfelét, Sanches és Douglas Costa révén átlövésből veszélyeztetett is, majd éppen ők ketten hozták össze a gólt a 35. percben. Fölény ide, 69 százalékos labdabirtoklás oda, a Rosztov még a szünet előtt egyenlített: a 21 éves iráni Sardar Azmoun tekert a balról a hosszú alsóba egy szép visszahúzós csel után. Azmoun korábban az Atlético Madridnak is betalált, könnyen lehet, hogy nem marad már sokáig Oroszországban.

Fordulás után Boateng ismét rosszul fordult, gyorsan összehozott egy sárgát és egy 11-est, amit Poloz biztos lábbal váltott gólra - hiába, a Bayern villámgyorsan egyenlített, Bernat parádésan lőtte ki a rövid fölsőt.

De a bajorok megint leálltak, a Rosztov pedig egy mesés szabadrúgásból ismét vezetéshez jutott: Noboa tekert 22-ről a bal alsóba. Ezután persze ismét iparkodni kezdtek a németek, de már hiába, a Rosztov szép skalpot gyűjtött be, és reménykedhet az Európa Liga-szereplést érő harmadik helyben.

A csoport állása (még a szintén 5. fordulós Atlético-PSV meccs előtt):
1. Atlético Madrid 12 pont
2. Bayern München 9
3. Rosztov 4
4. PSV 1

B csoport

Besiktas (török)-Benfica (portugál) 3-3
gól: Tosun (58.), Quaresma (83. - 11-es), Aboubakar (89.), ill. Nélson Semedo (25.), Fejsa (31.)

Ebben a négyesben rendkívül kemény harc dúl a továbbjutásért, a forduló előtt a Benfica 7, a Napoli 7, a Besiktas 6 ponttal állt. Óriási esély volt tehát a törököknek hazai pályán fogadni a Benficát, különösen, mivel az utolsó fordulóban Benfica-Napoli lesz, azaz valamelyik rivális biztosan pontot veszít majd.

Ehhez képest félórányi játék után már 3-0-ra vezetett a Benfica. A Németországban született, egykori Frankfurt-játékos Cenk Tosun szépített, majd Quaresma közel hozta a pontszerzést (2-3), és a csoda sem maradt el: a 89. percben Aboubakar is betalált - 3-3, ez is maradt a végeredmény.

A Besiktas a zárókörben a Kijevbe látogat, abban a tudatban, hogy egy győzelemmel még mindig lehet esélye a továbbjutásra.

A csoport állása (még a szintén 5. fordulós Napoli-Dinamo Kijev meccs előtt):
1. Benfica 8 pont
2. Napoli 7
3. Besiktas 7
4. Dinamo Kijev 1