Jobban járna a Real Madrid, ha nem nyerne

FOOTBALL - UEFA CHAMPIONS LEAGUE - GROUP F - REAL MADRID v LEGIA WARSAW CHAMPIONS FOOT FOOTBALL league MADRID PHASE DE POULE Soccer SPORT UEFA VARSOVIE
Cristiano Ronaldo of Real Madrid gestures as he is shown a yellow card during the UEFA Champions League, Group F, football match between Real Madrid and Legia Warsaw on October 18, 2016 played at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain - Photo Kieran McManus / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Noha a Real Madrid csupán döntetlent játszott a Nemanja Nikolicsot is a soraiban tudó Legia Varsó otthonában, mégis akár hasznot is húzhat belőle, hiszen a nyolcaddöntőben komoly sztárcsapatokat kerülhet el, ha csak csoportmásodik lesz.

A Real Madrid négy forduló után csupán a második helyen áll az F csoportban, kettő ponttal lemaradva a Borussia Dortmundtól, és nem lehetetlen, hogy így is marad az állás. Az utolsó előtt fordulóban a Real a Sportinghoz látogat, a Dortmund a Legiát fogadja,

az utolsó körben pedig Real Madrid-Borussia Dortmund meccset rendeznek Madridban,

ahol - ha mindkét csapat megnyeri a következő meccsét, akkor - egy döntetlen is elég lehet a németeknek a csoportelsőséghez.

Jól járhat a Real Madrid a csoportmásodik hellyel? Forrás: UEFA.com

Elég furcsa helyzet is előállhat, ugyanis, ha a jelenlegi állapotok maradnak, ugyanis az UEFA szabályzata szerint a 16 között nem kerülhet össze két azonos nemzetbeli csapat. A másik három spanyol, a Barcelona, az Atlético Madrid és a Sevilla pedig vezeti a csoportját, ami azt jelenti, hogy nemcsak velük, hanem a mögöttük álló csoportmásodikokkal sem játszhat a Real, hiszen a csoportelsők közül kap ellenfelet.

Akiket jelen helyzet szerint szintén elkerülnének Ronaldóék, az a Barcelona mögött második Manchester City:

A Barca és a ManCity már nem találkozik egymással a csoportkörben Forrás: UEFA.com

Az Atlético mögött második Bayern München:

Az Atlético még hibátlan Forrás: UEFA.com

És a Sevilla mögött második Juventus:

A Juventus könnyen csoportmásodik lehet Forrás: UEFA.com

Jelen állás szerint tehát az Arsenal, a Napoli, a Monaco vagy a Leicester City lehetne a 16 között a Zidane-csapat ellenfele, míg, ha megnyerné a csoportját, akkor a PSG, Benfica, Manchester City, Bayern München, Leverkusen, Porto, Juventus hetesből kaphatna ellenfelet.

A mezőnyben egyébként már biztosan továbbjutott a Borussia Dortmund, a Bayern München, a PSG, az Arsenal és az Atlético Madrid, utóbbi az egyetlen hibátlan csapat négy forduló után.

Az Arsenal és a PSG már továbbjutott az A csoportból Forrás: UEFA.com

A legtöbb gólt a Barcelona lőtte, két csapat még egyetlen gólt sem kapott a négy meccs alatt, a Leicester és a Sevilla is tökéletesen védekezett eddig.

Talán a legkönnyebb csoport, de a Leicester dominanciája így is meglepő Forrás: UEFA.com

A B csoportban még hatalmas harc lesz a Benfica, Napoli, Besiktas hármas között a továbbjutó két helyért:

Csak a Dinamo Kijev kiesése biztos Forrás: UEFA.com

Az E csoport szintén hárman küzdenek még a nyolcaddöntős helyekért:

Két csapat is veretlen még Forrás: UEFA.com