Csak két klub maradt: a Real Madrid és Gulácsiék

Gulácsi Péter
Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi in action during the Bundesliga soccer match between Bayer 04 Leverkusen and RB Leipzig at BayArena in Leverkusen, Gemrany, 18 November 2016. PHOTO: THOMAS EISENHUTH/dpa - NO WIRE SERVICE -
Vágólapra másolva!
Egy labdarúgással foglalkozó szakportál, a Squawka hívta fel a figyelmünket egy érdekes statisztikára.

A 2016-2017-es szezonban az öt európai topliga teljes mezőnyét tekintve csak két olyan klubot találunk, amely az összes eddigi mérkőzésén szerzett gólt:

az RB Leipzig és a Real Madrid.

A Gulácsi Pétert, Kalmár Zsoltot és Lőw Zsoltot foglalkoztató RB Leipzig 11 fordulót követően vezeti a Bundesliga tabelláját, három ponttal megelőzve a Bayern Münchent és hattal a Borussia Dortmundot. A csapat a bajnokságban eddig 23 gólt szerzett, mérkőzésenként valamivel több mint kettőt.

A Bundesliga-újonc lipcseiek a szezon első tétmeccsét veszítették csak el, a Dynamo Dresden tizenegyespárbajban nyert a Német Kupa első fordulójában. Azóta 11 tétmérkőzésen maradt veretlen a Leipzig, ebből nyolc mérkőzést megnyert.

Gulácsiék a hétvégén a Bayer Leverkusent győzték le idegenben, és álltak a tabella élére. A Bayern München 39 fordulón és majdnem 14 hónapon át állt a tabella élén, ez a sorozat most megszakadt.

Gulácsi Péter 11-est védett a Leverkusen ellen Forrás: Picture-Alliance/AFP/Thomas Eisenhuth

A Real Madrid is vezeti hazája bajnokságát, négy ponttal előzi meg a második Barcelonát. Zinedine Zidane januári kinevezése óta 32 bajnoki mérkőzésen vezette a Real Madridot, 26 győzelem, 5 döntetlen és 1 vereség áll a neve mellett, ennyi mérkőésen ez a legjobb eredmény egy edzőtől a spanyol bajnokság történetében.

A Real Madrid 12 forduló alatt 34 gólt szerzett a La Ligában, ez a legtöbb a 20 csapatos mezőnyben.

Zidane-nak nagyon megy a Real Madriddal Forrás: AFP/Gerard Julien