Egy magyar gólt is hiányolnak a Puskás-díj jelöltjei közül

magyar válogatott, gólöröm, Gera Zoltán
Hungary's midfielder Zoltan Gera (hidden) is congratulated by teammates after scoring a goal during the Euro 2016 group F football match between Hungary and Portugal at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu, near Lyon, on June 22, 2016. / AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hétfőn jelentette be, hogy mely tíz gól közül kerül ki a 2016-os Puskás-díj nyertese. A lista sok kritikát kap, kiadása óta megjelent néhány alternatív gyűjtés, kimaradó szépségdíjas gólokkal. Az egyikben egy magyar játékos találata is helyet kapott.

A 101 Great Goals labdarúgásra szakosodott portál vonatkozó cikkében nem érti, hogy miért nem találunk Premier League-gólt a FIFA tízes listájában, valamint Gera Zoltán Portugália ellen szerzett góljának hiánya előtt is értetlenül állnak. (Gera a torna után úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem ő szerezte az Eb-legszebb gólját, csak a közönségszavazást nyerte meg. Gyönyörű gólt lőtt a Fradi középpályása, de mi azért nem tennénk a Puskás-díj jelöltjei közé.)

Tekintse meg az alternatív Puskás-díj néhány jelöltjét, a teljes listát itt találja (azt azért tegyük hozzá, hogy a FIFA csak a szeptember 30. előtt szerzett gólokat veszi figyelembe), a valódi jelöltekről pedig itt olvashat.

Gera Zoltán (Portugália-Magyarország, 3-3)

Dele Alli (Crystal Palace-Tottenham, 1-2)

Xherdan Shaqiri (Svájc-Lengyelország, 1-1)

Tom Rogic (Kilmarnock-Celtic, 0-1)

A Puskás-díj jelöltjeire december 2-ig lehet szavazni, onnantól három főre szűkül a kör. A FIFA január 9-én, Zürichben hirdeti ki a győztes nevét. A díjra Lionel Messi és Neymar is esélyes.