Világsztár helyére igazolná le Szalai Ádámot egy BL-csapat

Szalai Ádám
Budapest, 2016. október 7. Szalai Ádám (b), valamint a svájci Fabian Schar (k) és Breel Embolo a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének B csoportjában játszott Magyarország - Svájc mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2016. október 7-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Besiktasnál rábólintottak arra, hogy a klub megpróbálja megszerezni a Hoffenheimtől Szalai Ádámot – írja az Aktuel.com.tr török internetes oldal. 

A 14-szeres török bajnok, most is címvédő együttes sportigazgatója, Jennifer Sharp megfigyelőt küldött többek között a Magyarország–Svájc vb-selejtezőre is, ahol a magyar válogatott centert figyelték.

A török lap információja szerint a 29 éves csatár, aki két gólt szerzett a meccsen, elnyerte a scout tetszését, pozitív értékelést adott le a vezetőségnek és Senol Gunes vezetőedzőnek, aki erre kiadta a parancsot: fel kell keresni a Hoffenheimet, hogy megszerezzék Szalait.

A török lap cikke Forrás: Aktuel.com.tr

A török klub a nyáron a Fiorentinához távozott Mario Gomez helyére keres egy hasonló stílusú középcsatárt, a 193 centi magas magyar támadó pedig szerintük megfelelően tudná pótolni a német sztárt.

A Besiktas hat forduló után négy győzelemmel és két döntetlennel, 14 ponttal a második helyen áll a török bajnokságban a 16 pontos meglepetéscsapat, a Basaksehir mögött.

Szalai két gólja még sokat érhet Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Bajnokok Ligája B csoportjában a török csapat két forduló után két ponttal a második a hatpontos Napoli mögött, az első fordulóban 1–1-re végzett a Benfica otthonában, majd otthon ugyancsak 1–1-es döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel.

(A hírt a török oldalon a Csakfoci találta.)