Vágólapra másolva!
Tovább folyik a nyilatkozatháború Yaya Touré (és ügynöke), valamint Pep Guardiola között. Ez eddig a legerősebb támadás.

"Pep a szemedbe mosolyog, elhiteti veled, hogy a legjobb barátja vagy, aztán elárul" - szállt bele Guardiolába Dimitri Seluk, az elefántcsontparti középpályás ügynöke. A játékos stábja és a City vezetősége között akkor mérgesedett el végleg a viszony, amikor Guardiola kihagyta a BL-keretből Yaya Tourét, és közölte, addig nem játszatja a középpályást, míg az ügynöke bocsánatot nem kér tőle.

"Amikor Yaya kimaradt a keretből, felhívtam Guardiolát, de nem értem el, és nem is hívott vissza. Aztán megpróbáltam hívni Txikit [Begiristain - sportigazgató], de ő sem vette fel, és nem is hívott vissza. Mindkettőnek írtam SMS-t is, de arra sem érkezett válasz. Nem azért hívtam, hogy bocsánatot kérjek, de honnan tudhatnák ezt, ha vissza sem hívnak?"

Pep nem bocsánatkérést, hanem bosszút akar

"Pep állandóan a tiszteletről beszél, amit úgy vár el, hogy ő maga nem adja meg. A Barca-City előtt újra kerestem, de akkor sem tudtam elérni. Mostanra mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy Pep nem bocsánatkérést vár.

- tette hozzá Seluk, aki egészen belelovallta magát a témába.

Yaya Touré és Josep Guardiola Forrás: AFP

"A nyáron azt mondták, nem engedik el Yayát, mert része a terveiknek.

És nem csak őt, hanem több olyan futballistát, akik történelmet írtak a Cityvel. Olyanok, mint például Samir Nasri és Joe Hart. Ők annak fizették meg az árát, hogy erős személyiségük van."

Az ügynök szerint a City is rosszul jár

Seluk szerint a csapat szurkolói sem elégedettek a helyzettel, mert Yaya Tourénak igenis helye lenne a City középpályáján. "Yaya tökéletes lett volna például a United elleni meccsen, de Guardiola ahelyett, hogy lenyelte volna a büszkeségét, inkább a csapatát hozta hátrányba azzal, hogy kihagyta."

Mindezek ellenére Seluk közölte, Touré nem hagyja el a Cityt télen. "Ez sokat könnyítene az edző helyzetén, de Yaya nem az a fajta, aki a könnyebb utat választja."