Vágólapra másolva!
Vladimir Petkovic szövetségi kapitány szerint győzelemre játszik a svájci futballválogatott, amely péntek este a magyar csapat második ellenfele lesz a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában.

Ezt nem tekinthetjük kötelezőnek, de mindent megteszünk a három pont megszerzéséért" - hangsúlyozta az 53 esztendős szakember Budapesten, a mérkőzés előtti csütörtöki sajtótájékoztatón. Hozzátette, ismerik a magyar válogatott erősségeit és gyengeségeit is, de számukra a lényeg a saját játékuk lesz.

Vladimir Petkovic Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

de meg fogjuk mutatni, hogy mi is erősek vagyunk" - fejtegette Petkovic, akinek együttese a nyári franciaországi Eb-n a magyar csapathoz hasonlóan a nyolcaddöntőig jutott, ahol a lengyel válogatott tizenegyesekkel győzte le.

"Fontos, hogy csapatként megálljuk a helyünket, ahogy az elmúlt időszakban is.

Szeretnénk megszerezni a csoportelsőséget, ám a második hely szempontjából is rendkívül fontos lesz a holnapi találkozó.

De még nyolc mérkőzés hátra lesz ezután is" - mondta.

Támadnak is, védekeznek is

"Elsősorban támadójátékot játszunk, de a védekezésre is odafigyelünk.

s ezt már meg is mutattuk a portugálok elleni sikerrel" - utalt Xherdan Shaqiri, a svájciak egyik erőssége az első fordulóra, amelyben Svájc hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Európa-bajnok Portugáliát, míg a magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott a Feröer-szigeteken.

"Az elmúlt hetekben vádlisérülésem miatt nem léphettem pályára, de megfelelően tudtam regenerálódni, és jól sikerült a felépülésem" - tette hozzá a Stoke City 24 éves szélsője.

Xherdan Shaqiri csütörtökön Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Tudjuk a magyarokról, hogy pontot vesztettek az első fordulóban, de nem a tabellával foglalkozunk, hiszen

láthattuk, hogy minőségi játékot mutattak az Európa-bajnokságon,

ahol bátran, szemtelenül futballoztak, és önbizalmat szereztek" - emelte ki Yann Sommer. A Borussia Mönchengladbach 27 éves kapusa elmondta, a magyar válogatott az első fordulóban nem ért el jó eredményt, így biztosan olyan ellenféllel találkoznak pénteken, amely mindent megtesz majd a sikerért.

A svájciak keretéből

Fabian Frei, Johan Djourou és Francois Moubandje dőlt ki sérülés miatt,

Granit Xhaka pedig eltiltott, ezért nem játszhat pénteken a Groupama Arénában 20.45-kor kezdődő találkozón.

Az M4 Sport már csütörtök este foglalkozik a mérkőzéssel a "Vb-selejtező előtt a magyar válogatott" című műsorban. Pénteken az M4 Sporton a meccs előtt egy órával indul

az a felvezető műsor, amelynek vendége lesz Bernd Storck szövetségi kapitány,

megszólalnak a játékosok és a szurkolók is.

A mérkőzés helyszíni szakértője Juhász Roland 94-szeres válogatott labdarúgó, a stúdióvendég pedig az UEFA Kupa-győztes Buzsáky Ákos lesz.