A szerencse is elpártolt a románoktól Kazahsztánban

fbl Horizontal
Romania's Bogdan Stancu (L) vies with Kazakhstan's Sergei Maliy during the WC 2018 football qualification match between Kazakhstan and Romania in Astana on October 11, 2016. / AFP PHOTO / STANISLAV FILIPPOV
Vágólapra másolva!
A román válogatott a nézhetetlenségig unalmas meccsen játszott 0-0-t Kazahsztánban. A műfű, a hideg és a portugál játékvezető sem játszott a kezükre, egyetlen ordító helyzetüket pedig sikeresen kihagyták.

A vb-selejtezők E csoportjában a harmadik fordulót a csoport éllovasa, Románia és utolsó előttije, Kazahsztán találkozója nyitotta - magyar idő szerint kora este.

A mérkőzést a fővárosban, Asztanában rendezték, műfüvön, fagypont közeli hőmérsékleten. A körülmények főleg a románokra hatottak dermesztően, akik most nem tudták a három nappal korábban Jerevánban elővezetett olajozott játékot mutatni.

Ebben szerepe volt a portugál Jorge de Sousa játékvezetőenek is, aki

nem igyekezett megtorolni a helyenként alattomos hazai szabálytalanságokat.

Dragos Grigorét például azért kellett lecserélni a 28. percben, mert olyat kapott, hogy percekig feküdt utána a földön.

Az egyetlen árva helyzet:

A románokon látszott, hogy jobb focisták, mint az első fordulóban a lengyelekkel ugyanitt 2-2-t játszót kazahok, ez azonban helyzetekben nem mutatkozott meg. Egyedül a 89. percben volt a románoknak reális esélyük a gólszerzésre ekkor azonban Stancunak egy hazai védő lábán megpattanó beadásába éppen annyira tudott belekapni Pokatilov kapus, hogy a labdára startoló Enache elől még el tudta kanalazni a lepattanót.

Vb-selejtező, E csoport, 3. forduló:
Kazahsztán - Románia 0-0

A további vb-selejtezőkről itt olvashat.