Kiesett az ifjúsági BL-ből a Felcsút

Zsótér Donát, Puskás Akadémia, foci
Dunaújváros, 2016. április 20. A felcsúti Zsótér Donát (k) ünnepli gólját csapattársaival a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott MTK Budapest - Puskás Akadémia mérkőzésen Dunaújvárosban 2016. április 20-án. MTK-Puskás Akadémia 0-1. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Puskás Akadémia U19-es labdarúgócsapata gól nélküli döntetlent játszott a görög PAOK otthonában az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ága első fordulós párharcának szerdai visszavágóján, így - mivel az első mérkőzésen Felcsúton 1-1-es döntetlen született - búcsúzott a sorozattól.

Eredmény (az UEFA honlapjáról):
bajnoki ág, a 16 közé jutásért, visszavágó:
PAOK (görög)-Puskás Akadémia 0-0
Továbbjutott: a PAOK, 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

Az UEFA tavalyi döntése értelmében a felnőtt BL főtáblájára jutott 32 klub utánpótlás-csapatain túl az előző évi UEFA-együtthatók alapján a legjobb 32 ország U18-as bajnoka is részt vehet a küzdelmekben, így került a mezőnybe a Puskás Akadémia korosztályos együttese.

Hajszálon múlt az akadémia fiataljainak párharca Forrás: MTI/Illyés Tibor

A főtáblás gárdák fiataljai ugyanazon csoportbeosztás alapján küzdenek a továbbjutásért, mint a felnőttek. A bajnoki ágon két oda-visszavágós kört rendeznek, amely után a nyolc továbbjutó a másik ág csoportmásodikjaival küzd meg a 16 közé jutásért.