Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Bundesliga szórakoztatóbb, mint a Premier League?

Andreas Christensen (Mönchengladbach) és Neymar (Barcelona), foci
Barcelona's Brazilian forward Neymar (R) and Moenchengladbach's Danish defender Andreas Christensen vie for the ball during the UEFA Champions League first-leg group C football match between Borussia Moenchengladbach and FC Barcelona at the Borussia Park in Moenchengladbach, western Germany on September 28, 2016. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Érdekes véleménnyel rukkolt elő Andreas Christensen, a Borussia Mönchengladbach dán válogatott védője, aki 2015 óta a Chelsea kölcsönjátékosaként a német bajnokságban futballozik. Szerinte a Bundesliga sokkal szórakoztatóbb, mint a Premier League.

"Sajnos mindössze egy mérkőzést játszhattam az angol élvonalban, de együtt edzettem a társakkal a Chelsea-nél. Nagyon nehéz összehasonlítani a két ligát, de az angolban sokkal szervezettebben védekezik mindenki, nehezebb eljutni a helyzetig" – mondta.

A németeknél azonban sokkal nyíltabb a játék. „A Bundesliga szórakoztatóbb bajnokság, minden mérkőzésen elképesztő az iram: fel és le, előre és hátra, támadás és ellentámadás. Itt az edzések is keményebbek" – tette hozzá.

Andreas Christensen (Mönchengladbach) és Neymar (Barcelona) Forrás: AFP/Odd Andersen

A 20 éves játékos idén kulcsfigurának számít a Mönchengladbachnál, eddig tíz tétmérkőzésen lépett pályára.

Mindent egy helyen az Eb-ről