Hertha-veréssel maradt legyőzhetetlen a Hoffenheim

Niklas Süle, foci, Hoffenheim
Hoffenheim's defender Niklas Suele celebrates scoring the 1-0 during the German first division Bundesliga football match between TSG 1899 Hoffenheim and Hertha BSC Berlin in Sinsheim, Germany, on October 30, 2016. / AFP PHOTO / DANIEL ROLAND / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
A Bayern München és az RB Leipzig mellett még egy veretlen csapata van a Bundesligának, a Hoffenheim éppen a Dárdai Pál irányította Herthát verte 1-0-ra a német labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában, ezzel a harmadik helyre fellépve megelőzte berlini riválisát.

Nem a legjobb előjelekkel várta a Hoffenheim elleni rangadót a Hertha, a Dárdai Pál irányította labdarúgócsapat védelméből hárman is sérüléssel bajlódnak. Közülük végül csak az amerikai válogatott védő, John Brooks vállalta a játékot, Marvin Plattenhardt izomszakadása nem is jöhetett rendbe, míg a másik középső védő, Sebastian Langkampot a keddi kupameccsen le kellett cserélni, és nem gyógyult meg.

A védelem közepén így a korábbi csapatkapitány Fabian Lustenberger kapott lehetőséget, aki három meccset kihagyva először léphetett pályára.

Niklas Süle szerezte a Hoffenheim gólját Forrás: AFP/Daniel Roland

A hazaiak eddig remekül szerepeltek, Szalai Ádám együttese négy döntetlen után egy négymérkőzéses győzelmi szériában volt, és a Schalke, az Ingolstadt, a Freiburg és a Leverkusen után a berlinieket is felülmúlta.

A mérkőzés egyetlen gólját a 31. percben Niklas Süle fejelte, de a hazaiak előtte Kaderábek révén a lécet is eltalálták, a Hertha norvég kapusa, Jarstein később pedig még két ziccert védett. A hazaiaknál Szalai Ádám a 84. percben állt be.

A Hoffenheim győzelmével fellépett a dobogó harmadik fokára a másik két még veretlen csapat, a Bayern München és az RB Leipzig mögé.

Eredmény, Bundesliga, 9. forduló:
Hoffenheim – Hertha 1-0 (1-0)
gól: Süle (31.)

Köln – Hamburg 3-0 (0-0)
gól: Modeste (61., 82., 86.)
piros lap: Wood (58., Hamburg).