Vágólapra másolva!
Bordás Péter, a BORD Építész Stúdió felelős tervezője szerint a kis hely és a tömegérzet miatt kellett a kapuk mögé falat húzni az új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A tervező a DigiSport Reggeli Start című adásában elmondta, hogy egy elképesztően beszorított területre kellett tervezni a stadiont, az egyik oldalán a combino, a másikon egy töltésen egy másik villamos megy, ráadásul az UEFA szabályai miatt 90 fokkal el kellett forgatni.

Be lett szorítva a stadion Forrás: MTK

"Csak az egyik oldalra tudtunk volna két-három sor széket beépíteni, de nem akartunk féloldalas lelátót. Ez nem biztos, hogy hátrány,

a célunk az volt, hogy egy ötezres katlant hozzunk létre.

Egy focimeccs egy tömegélmény, ezért kétfelé csoportosítottuk a szurkolókat, akiknek így várhatóan tömegérzetük lesz" - mondta a tervező.

A fal, amely rengeteg kritikát kapott Forrás: MTK

Bordás Péter szerint a kapu mögötti falak kétszer tört felületből állnak össze pont azért, hogy ne engedjeék kiszökni a hangot az arénából.

"A Magyarországon eddig beépített eredményjelzők közül a legnagyobbat kapta az MTK stadionja, egy háromszobás lakás alapterületével egyezik meg a kijelző, amely vonzza majd a tekintetet."

A legnagyobb magyarországi kijelző Forrás: MTK

A tervező azt mondta, hogy meccskörülmények között, ha két oldalon nézők lesznek, a kivetítőn megy a tartalom és be lesznek kapcsolva a reflektorok, akkor az MTK stadionja egy nagyon jól működő parádés katlan lesz. A hagyományos stadionokat Bordás Péter egy limuzinhoz hasonlította,

az MTK létesítményét pedig egy dögös roadsterhez.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke a Mona Lisához és Scarlett Johanssonhoz hasonlította a stadiont.