Az MLSZ eltiltotta a Fradi edzőjét

Gera Zoltán; Doll, Thomas; egész alakos fotó Foglalkozás FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása labdarúgó sportoló sportvezető SZEMÉLY vezetőedző
Budapest, 2016. május 7. A ferencvárosi vezetőedző, Thomas Doll (b2) és játékosa, Gera Zoltán (b) beszélget a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében vívott Újpest - Ferencváros mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. május 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Ferencváros edzőjét és két játékosát is eltiltotta egy-egy mérkőzésről a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága.

A szombati Haladás-FTC (2-0) NB I-es bajnokin Thomas Dollt, a vendégek vezetőedzőjét reklamálás miatt a lelátóra küldte Solymosi játékvezető. Később, a 72. percben Michal Nalepa, a 78.-ban pedig Emir Dilaver is megkapta a második sárga lapját, majd a pirosat is.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága keddi döntése szerint a Ferencváros edzőjének és két játékosának egy-egy mérkőzést kell kihagynia, előbbi esetében ez azt jelenti, hogy nem ülhet le a kispadra a Honvéd elleni, hazai derbin.

Doll az Újpest elleni derbin Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MTK ellen kiállított, vasasos Berecz Zsombor szintén egy meccset hagy ki, a listavezető a következő körben Debrecenbe látogat.

A legsúlyosabb, négy hónapos eltiltást az NB III-as Méhkerék játékosa, Nagy Bálint Antal kapta, aki "túlzott mértékű erőbevetéssel rácsúszott ellenfele lábára, aki az ütközésnél súlyos sérülést (sípcsonttörés) szenvedett".