Élő:

Az argentin futsalosoknak összejött, ami Messinek nem

Argentin futsalválogatott
Argentina's team players celebrate with the trophy after defeating Russia to win the Colombia 2016 FIFA Futsal World Cup championship at the Coliseo El Pueblo stadium, in Cali, Colombia on October 1, 2016. / AFP PHOTO / LUIS ROBAYO
Vágólapra másolva!
Az argentin válogatott nyerte a Kolumbiában rendezett futsal-világbajnokságot, miután a cali döntőben 5-4-re legyőzte az orosz csapatot.

A brusztos első félidő végén az oroszok szereztek vezetést, a brazil származású Eder Lima emelt be egy kipattanót. Kevesebb mint fél percig volt 1-0, mert Alamiro Vaporaki közelről egyenlített, aztán a szünet előtt Cuzzolino vágott be egy büntetőt, ezzel fordítottak az argentinok.

A második félidőben megint Eder Lima villant, gyönyörűen fordult be, és tüzelt a jobb felsőbe. Utána viszont jött két argentin gól, ami döntőnek bizonyult, a fináléig kétszer eredményes Brandi duplázta meg a góljai számát, előbb szemfülesen kotort be egy labdát, majd egy szépen kipasszolt akciót fejezett be.

A döntő összefoglalója:

Az oroszok az utolsó percekre lehozták a kapust, amit Constantino Vaporaki használt ki, aki a saját büntetőterületétől emelt az üresen árválkodó ketrecbe. Háromgólos hátrányból aztán mégis sikerült 5-4-re felzárkózniuk az oroszoknak, Liszkov akcióból, Eder Lima büntetőből talált be, izgalmassá téve a végét.

Az argentinok azonban kihúzták a hátralévő másodperceket, és a csapat így először lett világbajnok futsalban. A korábbi hét tornából ötöt a brazilok, kettőt a spanyolok nyertek.

Övék a trófea Forrás: AFP/Luis Robayo

A bronzérem Iránhoz került, amely büntetőkkel győzött Portugália ellen. Az iráni az első ázsiai válogatott, amely érmet nyert a futsalvébén.

A bronzmeccs góljai:

A gólkirály a portugál Ricardinho lett 12 góllal, a torna legjobb játékosának az argentin csapatkapitányt, Wilhelmet választották.

eredmények, döntő:
Argentína - Oroszország 5-4 (2-1)

bronzmérkőzés:
Irán - Portugália 2-2 (0-0) - büntetőkkel: 4-3