Ruud Gullit mégsem dolgozik a holland válogatottnál

Ruud Gullit, foci
Former Dutch football player Ruud Gullit takes part in the Van Lanschot Senior Open Golf tournament at The Royal Haagsche Golf in the Hague on June 22, 2012. AFP PHOTO / ANP / ROBIN VAN LONKHUIJSEN ***NETHERLANDS OUT*** / AFP PHOTO / ANP / ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Vágólapra másolva!
Ruud Gullit mégsem fogja segíteni Danny Blind szövetségi kapitány munkáját a holland labdarúgó-válogatottnál.

Az 1988-ban Európa-bajnoki címet nyert futballista múlt héten szóban megegyezett a Holland Labdarúgó Szövetséggel (KNVB) a másodedzői feladat elvállalásáról, de Hans van Breukelen technikai igazgató pénteken arról számolt be, hogy mégsem fogják szerződtetni Gullitot. Van Breukelen azzal indokolta a döntést, hogy az egykori játékos Blind szerződésének lejártával át akarta venni a szövetségi kapitányi posztot. Gullit ugyanakkor tagadta ezt.

"Amit van Breukelen mondott, az nem igaz" - állította Gullit a holland NOS rádiónak. Hozzátette, arra kérte a KNVB-t, hogy Blind távozása után újratárgyalhassa szerződését, ám ezt a szövetség visszautasította.

Ruud Gullit Forrás: AFP/Robin Van Lonkhuijsen

"Nem értem. Egy záradék, amely akár azt is lehetővé teszi, hogy az ember távozzon, ha egy jobb ajánlatot kap, teljesen elfogadott a labdarúgásban. Mindenki szerződésében van ilyen záradék, de Van Breukelen nem értett egyet a kérésemmel" - tette hozzá.

Az 53 éves Gullit a nemrégiben a török Fenerbahcéhez távozott Dick Advocaat helyét vette volna át. Advocaat mindössze három hónapot töltött a csapatnál, és éppen egy ilyen záradék miatt bonthatta fel szerződését a válogatottnál.

"Nem tudtam teljesíteni Gullit kérését, főleg azután, ami Advocaattal történt" - magyarázta döntését Van Breukelen.

A hollandok, akik nem voltak ott a nyár eleji Európa-bajnokságon, most könnyen lehet, hogy másodedző nélkül játsszák le első világbajnoki selejtezőjüket szeptember 6-án Svédország ellen.